Στο σενάριο της δολιοφθοράς επικεντρώνονται οι επίσημες έρευνες για την τύχη του αεροσκάφους από τη Μαλαισία

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί η υπόθεση της εξαφάνισης του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών και των επιβατών του, ενώ νέα σενάρια έρχονται συνέχεια στη δημοσιότητα και στη συνέχεια διαψεύδονται.

Τις τελευταίες ώρες, επανέρχονται στο προσκήνιο τα ενδεχόμενα της αεροπειρατείας και της δολιοφθοράς. Για παράδειγμα, ένα σενάριο που μεταδίδει το CNN είναι η πιθανότητα το αεροοπλάνο να προσγειώθηκε σε ένα από τα νησάκια του συμπλέγματος Άνταμαν. Αυτό το σενάριο

βασίζεται σε μια ανάλυση των δεδομένων που καταγράφηκαν από τα στρατιωτικά ραντάρ και δείχνουν ότι το αεροσκάφος δεν πετούσε απλώς «στα τυφλά» βορειοδυτικά της Μαλαισίας.

Όπως είπαν στο Reuters πηγές ενήμερες για τις έρευνες, τα στοιχεία δείχνουν ότι το αεροσκάφος πετούσε σκοπίμως κατά μήκος των ακτών της Μαλαϊκής Χερσονήσου προς τα νησιά Ανταμάν. Συγκεκριμένα, οι πηγές αυτές ανέφεραν ότι τα ραντάρ έδειξαν πως ένα άγνωστο αεροσκάφος, που οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν το αγνοούμενο Boeing, ακολουθούσε μία πορεία μεταξύ ενδεικτικών σημείων διαδρομής όταν εντοπίστηκε για τελευταία φορά το στίγμα του από το στρατιωτικό ραντάρ στα ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της χώρας.

Να σημειωθεί ότι ως ενδεικτικά σημεία διαδρομής ορίζονται οι γεωγραφικές θέσεις, που συντάσσονται υπολογίζοντας το γεωγραφικό μήκος και το γεωγραφικό πλάτος, και βοηθούν τους πιλότους να οδηγούν το αεροσκάφος κατά μήκος δεδομένων αεροδιαδρόμων. Αυτό δείχνει ότι ο χειριστής του τη δεδομένη στιγμή ήταν κάποιος που διέθετε την απαραίτητη εκπαίδευση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πηγές αυτές, στο τελευταίο στίγμα του που κατέγραψε το στρατιωτικό ραντάρ, το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς τα Νησιά Ανταμάν της Ινδίας, που βρίσκεται μεταξύ της Θάλασσας του Ανταμάν και του Κόλπου της Βεγγάλης.

Σε μία πιο λεπτομερή περιγραφή σχετικά με τον εντοπισμό του Boeing από το στρατιωτικό ραντάρ που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι δύο πρώτες πηγές είπαν ότι το τελευταίο επιβεβαιωμένο στίγμα της πτήσης MH370 ήταν στα 35.000 πόδια, περίπου 144 χιλιόμετρα στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Μαλαισίας με κατεύθυνση προς το Βιετνάμ και κοντά στο σημείο διέλευσης “Ιγκάρι”. Η ώρα ήταν 1:21 π.μ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από το στρατιωτικό ραντάρ, το αεροπλάνο στη συνέχεια έκανε απότομα στροφή προς τα δυτικά και κατευθύνθηκε σε ένα σημείο που ονομάζεται “Βάμπι”, βορειοανατολικά της επαρχίας Ατσέχ της Ινδονησίας, και χρησιμοποιείται από αεροσκάφη με προορισμό τη Μέση Ανατολή.

Από εκεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατευθύνθηκε νότια του νησιού Πουκέτ της Ταϊλάνδης και εντοπίστηκε για τελευταία φορά να κατευθύνεται βορειοδυτικά ακολουθώντας μία πορεία πάνω από τα Νησιά Ανταμάν που χρησιμοποιείται από πτήσεις με προορισμό την Ευρώπη. Η ώρα ήταν 2:15 π.μ. — η ίδια ώρα που έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία την Τετάρτη.

Παράλληλα, σύμφωνα με έναν ανώτατο αξιωματικό της μαλαισιανής αστυνομίας, οι αρχές επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στη θεωρία της δολιοφθοράς. Δηλαδή την περίπτωση κάποιος γνώριζε να χειρίζεται το αεροσκάφος και σκοπίμως να παρέκλινε κατά εκατοντάδες μίλια από τη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσει από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

Οι ανωτέρω πληροφορίες δείχνουν ότι οι έρευνες πλέον έχουν επικεντρωθεί στο ενδεχόμενο της δολιοφθοράς και τοπικά κατευθύνονται περισσότερο στη Θάλασσα του Ανταμάν όσο και στον Ινδικό Ωκεανό.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι εξετάζουμε (το σενάριο) δολιοφθοράς και ότι η αεροπειρατεία εξακολουθεί να θεωρείται πιθανή», είπε μάλιστα ο ανώτατος αξιωματικός της μαλαισιανής αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το CNN, ειδικοί της αεροναυπηγικής υποστηρίζουν ότι είναι δυνατό, αν και ακραίο, να έγινε αεροπειρατεία στο αεροσκάφος και στη συνέχεια να το προσγείωσαν χωρίς να στείλουν στίγμα.

Επίσης, ο Τζέιμς Κάλστρομ, πρώην υποδιευθυντής του FBI, τονίζει στο CNN ότι πιθανό να προσγειώθηκε το αεροπλάνο σημειώνοντας ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες ώστε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Μάλιστα, μια ομάδα Κινέζων ερευνητών σεισμολογίας και φυσικής του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας έκανε λόγο για ένα… περιστατικό στον πυθμένα της θάλασσας ανάμεσα στη Μαλαισία και το Βιετνάμ, στην οποία εκτιμάται ότι χάθηκε το αεροσκάφος.

Σημειωτέον ότι τα όργανα των ερευνητών κατέγραψαν το «περιστατικό» 1,5 ώρα μετά το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους σε μια περιοχή για την οποία αναφέρουν ότι δεν είναι σεισμογενής.

«Το περιστατικό στον πυθμένα μπορεί να προκλήθηκε από ένα αεροπλάνο που “κάθεται” στο βυθό» ανέφεραν οι ερευνητές σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Τις δονήσεις κατέγραψαν δύο σεισμογράφοι στη Μαλαισία με τους ερευνητές να εκτιμούν βάσει των δεδομένων ότι αν αφορούν το χαμένο αεροσκάφος, «τότε η βύθιση ήταν καταστροφική».

Εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών έλαβε σήμα από το εξαφανισμένο Boeing

Η παγκόσμια εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών Inmarsat ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το δίκτυό της έλαβε αυτοματοποιημένα σήματα από το εξαφανισμένο αεροσκάφος.

Όπως αναφέρει, οι πληροφορίες δόθηκαν στη SITA που είναι μια εταιρεία ειδική στις επικοινωνίες των αεροπορικών μεταφορών και της τεχνολογίας των πληροφοριών, και η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τις μαλαισιανές αερογραμμές.

The post Στο σενάριο της δολιοφθοράς επικεντρώνονται οι επίσημες έρευνες για την τύχη του αεροσκάφους από τη Μαλαισία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα