Στον εισαγγελέα σήμερα οι συλληφθέντες της απαγωγής του Μανώλη Καραμολέγκου

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δυο δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου, ο οποίος έπεισε τον δράστη να παραδοθεί το απόγευμα.

Οι δυο δράστες κρατούνται στη ΓΑΔΑ

Πρόκειται για έναν 37χρονο Μολδαβό στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ένα πιστόλι, μια χειροβομβίδα και χειροπέδες και ένα δεύτερο αλλοδαπό η υπηκοότητα του οποίου δεν έχει διευκρινισθεί.

Η αστυνομία αναζητά και τον έτερο συνεργό του Μολδαβού δράστη.

Το θρίλερ της απαγωγής

Η απίστευτη περιπέτεια του επιχειρηματία ξεκίνησε γύρω στις 11 το βράδυ της

Τρίτης.

Ο Μ. Καραμολέγκος επέστρεφε από το εργοστάσιο του Κορωπίου στο σπίτι του στην Πεντέλη.

Είχε προλάβει μάλιστα να τηλεφωνήσει σπίτι του για να τον περιμένουν για φαγητό.

Επί της της οδού Κλεισθένους, στον Γέρακα, ο επιχειρηματίας αντίκρυσε ένα άτομο να πέφτει, ή κατά άλλες πληροφορίες ήδη πεσμένο στο δρόμο με ένα μηχανάκι εταιρίας ντελίβερυ (κλεμμένο όπως έδειξε η έρευνα) εγκαταλελειμένο στην άσφαλτο. Ο επιχειρηματίας κατέβηκε από το όχημά του και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί με πρόθεση να βοηθήσει.

Αμέσως εμφανίστηκαν δύο μοτοσικλέτες στις οποίες επέβαιναν τρία άτομα, οι συνεργοί του «τραυματία ντελιβερά». Σύμφωνα με την Αστυνομία στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά, πιθανότατα, πέντε άτομα.

Οι δράστες αιφνιδίασαν, όπως ήταν φυσικό, τον επιχειρηματία. Υπό την απειλή όπλου τον έβαλαν δια της βίας στο πορτ παγκάζ του δικού του αυτοκινήτου του περνώντας του και χειροπέδες. Τον περιέφεραν αρκετές ώρες στο πορτ μπαγκάζ ενώ τα ξημερώματα άλλαξαν όχημα, κατα πληροφορίες χτυπώντας τον επιχειρηματία.

Κάποια στιγμή τον μετέφεραν σε ένα σπίτι στην Κερατέα, πιθανότατα το σπίτι του Μολδαβού. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι δράστες επικοινώνησαν με την οικογένεια του επιχειρηματία και υπέβαλαν το αίτημά τους για λύτρα. Ζήτησαν περίπου 2 με 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης του, ζητώντας του να συγκεντρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι απαγωγείς απείλησαν μάλιστα την οικογένεια ότι σε περίπτωση που η όλη υπόθεση έβλεπε το φως της δημοσιότητας, τότε η ζωή του οικείου τους θα κινδύνευε.

Η είδηση ωστόσο διέρρευσε αρχικά στην τηλεόραση και εν συνεχεία στον ηλεκτρονικό Τύπο ενώ επιβεβαιώθηκε και από ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία του επιχειρηματία, στην οποία ανεφέρετο:

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε συνέχεια δημοσιευμάτων που εμπλέκουν τον ιδιοκτήτη της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος A.E., κ. Εμμ. Καραμολέγκο, σε υπόθεση απαγωγής, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος Α.Ε. συνεχίζει απρόσκοπτα».

Ο απαχθείς κατάφερε να πείσει έναν από τους δράστες, που είχε τον ρόλο να τον επιτηρεί στο σημείο, όπου τον είχαν οδηγήσει μετά την απαγωγή, ότι η αστυνομία μέσω τηλεφώνων τούς είχε εντοπίσει και ήταν όλοι υπό παρακολούθηση. Έτσι ο δράστης – φρουρός του δέχθηκε να μεταβούν μαζί στο τμήμα της Κερατέας.

The post Στον εισαγγελέα σήμερα οι συλληφθέντες της απαγωγής του Μανώλη Καραμολέγκου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα