Στον Κορυδαλλό και ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Στις φυλακές του Κορυδαλλού οδηγείται ο Ντίνος Μιχαηλίδης.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου δεν έπεισε με την απολογία του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» με φερόμενο ως «πρωταγωνιστή» τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο πρώην υπουργός της Κύπρου αρνήθηκε τις κατηγορίες

που αντιμετωπίζει – ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αφορά στο σύνολο των χρημάτων που κατά τη δικαιοσύνη διακινήθηκαν ως μίζες για την προμήθεια των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR M-1, ποσό που υπολογίζεται στα 40 εκατ. ευρώ. Δεν κατάφερε όμως να πείσει καθώς με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος τόσο του Ντίνου Μιχαήλιδη όσο και του γιου του Μιχάλη (ο οποίος επίσης οδηγείται στον κ. Μαλλή τις επόμενες ημέρες), προέκυψαν στοιχεία για υπεράκτια εταιρεία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τα 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη, στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του.

Η εν λόγω εταιρεία -BEESTON – όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ανακριτών «δέχθηκε» εμβάσματα εκατομμυρίων που φαίνεται να έχουν αποσταλεί από τον -καταζητούμενο πλέον με ένταλμα- Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κυρίαρχο ρόλο, ως «κουμπαράς» στην διακίνηση παράνομων, κατά την δικογραφία, χρημάτων στην αγορά TOR M-1. Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της εταιρείας Drumillan εμφανιζόταν ο επιχειρηματίας Βλάσσης Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα της Ινδονησίας τον Οκτώβριο του 2012.

Ο πρώην υπουργός της Εσωτερικών της Κύπρου απολογήθηκε με υπόμνημα 60 σελίδων στον ανακριτή και σύμφωνα με πληρηφορίες κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του, ζήτησε να μην προφυλακιστεί λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Μάλιστα, φέρεται να ανέφερε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τον έχουν ήδη καταδικάσει.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης δηλαδή τα χρήματα που έχουν διακινηθεί μέσω της εταιρείας BEESTON αλλά και τις σχέσεις του με τον καταζητούμενο έμπορο όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάντ , ο πρώην υπουργός της Κύπρου φέρεται να ανέφερε ότι ο γιος του Μιχάλης διατηρούσε νόμιμες επιχειρηματικές σχέσεις με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και στο πλαίσιο αυτών των σχέσεων συναλλάσσονταν μαζί του και οικονομικά.

«Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω εγκληματική οργάνωση τους Φουάντ αλ Σαγιάντ, Καμπούρογλου, Μιχαηλίδη και Τσοχατζόπουλο» είχε πει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Νίκος Ζήγρας για το ρόλο του πρώην υπουργού στην όλη υπόθεση για να προσθέσει: «Το 1998 ο Τσοχατζόπουλος μου είπε ότι ο Μιχαηλίδης θα φέρει κάτι για εκείνον. Πήγα στο Χίλτον στην Αθήνα και αυτό το κάτι ήταν μια βαλίτσα με 80 εκατομμύρια δραχμές. Η βαλίτσα ήταν ασήκωτη. Συνάντησα τον Μιχαηλίδη συνοδεία του προσωπικού φρουρού του Τσοχατζόπουλου. Στη συνέχεια την πήγα στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου και αφού του είπα τον συνδυασμό την άνοιξε. Μέσα υπήρχαν δεσμίδες».

Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές δικαστικές αρχές είχαν ζητήσει την έκδοση του Ντίνου Μιχαηλίδη στην Ελλάδα προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου έκανε δεκτό το αίτημα και άνοιξε το δρόμο για την έκδοση του πρώην υπουργού στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα