Συνάντηση Γεροντόπουλου με τον Μητροπολίτη Σιγκαπούρης

Επίσκεψη εθιμοτυπικού χαρακτήρα, πραγματοποίησε σήμερα ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Άπω Ανατολής Κωνσταντίνος, επισκεπτόμενος τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών, Άκη Γεροντόπουλο.

Ο Σεβ. Κωνσταντίνος ανέλαβε τα τελευταία τρία χρόνια, τα ηνία στη νεοσύστατη Μητρόπολη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σιγκαπούρης και Άπω Ανατολής. Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τον αρμόδιο υφυπουργό για την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει η ορθόδοξη εκκλησία της Σιγκαπούρης, καθώς το ασιατικό

περιβάλλον δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό σε κάθε τι μη γηγενές και εγχώριο από πλευράς θρησκειών. Από την άλλη υπάρχει ένας αστάθμητος παράγοντας που είναι η επέλαση της Ρωσικής εκκλησίας, εξαιτίας της οικονομικής δυνάμεως και υπεροχής που έχει και προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο κ. Γεροντόπουλος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί, καθώς οι δυνατότητες του ελληνικού κράτους είναι πλέον περιορισμένες, και τόνισε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό που «η ορθόδοξη ελληνική καμπάνα χτυπά τόσο μακριά στην Ανατολή, καλώντας τους ολίγους πιστούς , την μικρά ζύμη» . Επιπροσθέτως, ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του Μητροπολίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα