Συνάντηση Κεδίκογλου – Μητσοτάκη με θέμα το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

Σε συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Σ. Κεδίκογλου, με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κ. Μητσοτάκη, πρότεινε να εξετασθεί εκ νέου η ρύθμιση περί αυτοδίκαιης αργίας των εκπαιδευτικών

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές, 17 Δεκεμβρίου 2013, μεταξύ του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Μητσοτάκη, και του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σ. Κεδίκογλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα

πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς. Ο κ. Κεδίκογλου έθεσε το πρόβλημα που απορρέει από την αυτοδίκαιη θέση σε αργία με μόνη την παραπομπή σε πειθαρχικό συμβούλιο, τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες που η ρύθμιση αυτή παρουσιάζει κατά την εφαρμογή της στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Πρόταση του Υφυπουργού Παιδείας ήταν να εξετασθεί εκ νέου η σχετική ρύθμιση, καθώς οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα εκτεθειμένοι σε εντάσεις λόγω της φύσης του έργου τους, συχνά υφίστανται τις δυσμενείς συνέπειες της θέσης σε αργία άδικα.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης άκουσε με κατανόηση το θέμα, ζήτησε περαιτέρω στοιχεία και τα δύο Υπουργεία θα είναι σε επαφή για το ζήτημα.

The post Συνάντηση Κεδίκογλου – Μητσοτάκη με θέμα το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα