Συνάντηση με τον υπ. Παιδείας ζητούν οι Πανεπιστημιακοί

Να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) σε μια συζήτηση για τις ακαδημαϊκές λειτουργίες.
Οι καθηγητές πανεπιστημίων και ΤΕΙ καθώς και οι Έλληνες ερευνητές αναφέρουν σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» για τις συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων ότι το υπουργείο έχει θέσει «ασφυκτικές προθεσμίες, χωρίς να δημοσιοποιεί κριτήρια και διαδικασίες.

Οι πανεπιστημιακοί τονίζουν ότι τα προβλήματα απορρέουν από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Πλαισίου, από την προώθηση καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του Δημοσίου και από τον προϋπολογισμό.

Αντιτίθεται επίσης στην επιπλέον μείωση κατά 10%- 20% των αποδοχών των καθηγητών.

Επίσης, προβλέπουν πως άμεση συνέπεια θα είναι η «διαρροή εγκεφάλων» στο εξωτερικό και η επικίνδυνα σημαντική μείωση της απορρόφησης ευρωπαϊκών ερευνητικών κονδυλίων.

Από την άλλη με στάσεις εργασίας απείλησε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ΔΟΕ για την Τρίτη και την Τετάρτη.
Την Τρίτη καλεί σε δίωρη παναττική στάση (12.00 – 14.00 και 14.00 – 16.00), ώστε οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΔΟΕ κήρυξε στάση εργασίας τις ίδιες ώρες και την Τετάρτη, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης των συνδικάτων.

Πηγή:NaftemporikiTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα