Συνάντηση Τσίπρα με στελέχη της Δικαιοσύνης

Συνάντηση με στελέχη της δικαιοσύνης θα έχει σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ζητήσει από τους δικαστικούς λειτουργούς να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους ενώ αναμένεται να συζητήσει και τα προβλήματα στη Δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου
της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο και την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Εν τω μεταξύ η Κουμουνδούρου αντιμετώπισε με ως μία ακόμα επικοινωνιακή αντεπίθεση τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία μιλούσαν για ένα μεγάλο συνασπισμό ανάμεσα στην στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση Σαμαρά προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται .

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσιπρα απέρριψαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια αυτά και ισχυρίζονται ότι «πρόκειται για μια προσπάθεια των δυνάμεων που καταρρέουν αυτή την στιγμή και οι οποίες προσπαθούν να διασωθούν με κάθε τρόπο . Πολλοί θα ήθελαν να δημιουργήσουν συνενόχους μόνο που δεν θα τους κάνουμε την χάρη πρόσθεταν.»

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι αυτά τα σενάρια εκτός από κυβερνητική προέλευση μπορεί να προέρχονται από το εξωτερικό και πρόσθεσε «Όλοι αυτοί που το θέτουν από το εξωτερικό το θέτουν από μια οπτική διατήρησης της σημερινής πολιτικής, υπεράσπισης θα έλεγα και εφαρμογής των σημερινών μνημονιακών πολιτικών. Το ζητούμενο για τη χώρα είναι να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.

Το έδαφος λοιπόν μιας προσπάθειας, η οποία δεν ξέρω αν μπορεί –γιατί το θεωρώ αδύνατο- να συμπεριλαμβάνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις είναι ακριβώς εκείνο το πολιτικό έδαφος της αμφισβήτησης του μνημονίου, της αμφισβήτησης των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών…»

Στο ίδιο μήκος κλίματος κινήθηκε και ο γραμματέας, Δ. Βίτσας, ο οποίος είπε ότι « η δήθεν τάση που εμφανίζεται αποτελεί άλλον ένα πολιτικό ελιγμό της κυβέρνησης, μια προσπάθεια της σοσιαλδημοκρατίας να συνεχιστεί η ίδια πολιτική ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι «Καμία συναίνεση με τη Ν.Δ. δεν μπορεί να υπάρξει γιατί απλούστατα δεν υπάρχει καμία πολιτική βάση συνεννόησης. Δεν αρκεί να λέμε «όλοι μαζί», αλλά χρειάζεται να θέσουμε το ερώτημα στη βάση ποιας πολιτικής. Η πολιτική της λιτότητας θα συνεχιστεί και απαιτείται να υπάρξει ένας εναλλακτικός δρόμος και σε αυτή την προοπτική διεξόδου εργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή φωτογραφίας:Fosphotos.com/Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Συνάντηση Τσίπρα με στελέχη της Δικαιοσύνης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα