Συνεχίζονται οι πυροβολισμοί στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν έχει τέλος η ομηρεία στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, όπου χθες 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 200 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης από ενόπλους.

Σφοδρά πυρά ακούστηκαν σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου δύο Κενυάτες στρατιώτες τραυματίστηκαν και με τη βοήθεια συναδέλφων τους απομακρύνθηκαν από το συγκρότημα και οδηγήθηκαν σε ασθενοφόρα. Μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν εδώ και 20 ώρες να ελέγξουν την

κατάσταση και να βάλουν ένα τέλος στην κατάσταση ομηρείας. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 200 τραυματίστηκαν.

Νωρίς το πρωί, έφτασαν και ενισχύσεις του στρατού στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ και στρατιώτες με πλήρη εξάρτυση, φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα κατευθύνθηκαν στο κτίριο.

Ο αριθμός των ομήρων που κρατούνται από τους ένοπλους ισλαμιστές παραμένει αδιευκρίνιστος, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η κενυατική κυβέρνηση.

«Ο αριθμός των ομήρων είναι άγνωστος, κρατούνται όμως σε πολλά διαφορετικά σημεία. Τα επάνω επίπεδα (του εμπορικού κέντρου) ελέγχθηκαν και ασφαλίστηκαν. Δεν υπάρχει επαφή (με τους δράστες)», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο που ακολουθούν

Keywords
Τυχαία Θέματα