Συζητάμε εισβολή ελληνικών δυνάμεων στο… Ισραήλ!

Ποιος είπε ότι η στρατηγική συμμαχία Ελλάδας και Ισραήλ και τα στρατιωτικά γυμνάσια που κάνουμε θα οδηγήσουν,όπως ελπίζουμε, στην ασφαλέστερη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου,όπως στην Κύπρο;

Η κρίσιμη διαφορά είναι ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει Χρυσή Αυγή

και ευθεία αναφορά σε «Εβραίο».Ετσι δεν υπάρχει και προβληματισμός αν θα εισβάλει η Ελλάδα στο Τέλ Αβιβ!

Ανέκδοτο θα πείτε.

Ποιός μπορεί να αναφέρεται υποτιμητικά σε «εβραίο» μετά το Ολοκάυτωμα του Χίτλερ και τον αφανισμό 6 εκατομμυρίων ανθρώπων με αιτιολογία το θρήσκευμα;

Ποιος στην Ελλάδα που πλήρωσε όσο λίγες χώρες σε αίμα τον Χίτλερ και οι Ελληνες εβραϊκού θρησκεύματος αφανίστηκαν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο;

Διαβάστε τους διαλόγους στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.Η συζήτηση αφορά την κλήτευση στην Επιτροπή του Σάμπι Μιωνή,ενός εκ των διαχειριστών δικαιούχων του λογαριασμού-μαμούθ των 550 εκατομμυρίων.

Ο εν λόγω κύριος δεν εμφανίστηκε στην επιτροπή να καταθέσει αλλά μέσω δικηγόρου ζήτησε να καταθέσει στο Προξενείο της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ.Και οι βουλευτές συζητούν αν θα πρέπει να γίνει αυτό.Διαβάστε μέρος των διαλόγων τους:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Πώς θα ξεπεράσουμε το άρθρο 219; Δείτε τι λέει. Δεν λέει ότι «εάν έχει λόγο ανωτέρας βίας». Λέει ότι μάρτυρες κατοικούντες στο εξωτερικό εξετάζονται ενώπιον των προξενικών αρχών.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Μα, που είναι κατοικών στο εξωτερικό όταν έρχεται και λέει «Αθήνα, τάδε»;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Να κάνω μια ερώτηση; Ο κ. Μιωνής –νομίζω το ξέρουμε όλοι αυτό, έχει λεχθεί και την Επιτροπή μας- είναι εκπρόσωπος τύπου του στρατού στο Ισραήλ. Τον έχουμε δει να μιλάει στα διεθνή δίκτυα. Ασχέτως, τι γράφει η επιστολή του, δεν το λέει ο ίδιος. Τον έχουμε δει να μιλάει. Έχει βγει στο CNN και σε διάφορα δίκτυα ως εκπρόσωπος τύπου του στρατού του Ισραήλ.

Όταν λέμε ότι θα του κάνουμε βίαιη προσαγωγή, τι εννοούμε; Θα κάνουμε εισβολή στο Τελαβίβ να τον φέρουμε εδώ;

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Επειδή προφανώς δεν παρακολουθείτε τα αμυντικά θέματα, από πουθενά δεν έχει προκύψει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού. Μόνο ο ίδιος το λέει κι εσείς.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μάλλον εσείς δεν τα παρακολουθείτε καλά.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Θέλετε να γίνετε συνήγορος ενός Εβραίου, ο οποίος δηλώνει εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού. Αυτό είναι κάτι που δεν το περίμενα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τα αντισημιτικά σας αλλού.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Από πουθενά δεν προκύπτει η συγκεκριμένη ιδιότητα που επικαλείται ο κύριος Γεωργιάδης.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έχει καταθέσει ο κ. Παπασταύρου, έχει καταθέσει ο κ. Βαξεβάνης, έχουν πει ότι κατοικεί στο Ισραήλ –εγώ θυμάμαι τουλάχιστον δυο μάρτυρες που το έχουν πει- μας το λέει ο ίδιος και ο άλλος λέει να κάνουμε βίαιη προσαγωγή στο Τελαβίβ. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Προκύπτει από την υπογραφή του και από το «εν Αθήναις 18 Απριλίου» ότι δεν είναι κάτοικος Τελαβίβ, αλλά ότι είναι εδώ στην Αθήνα. Ενημερώνεται για όσα λέγονται εντός της Επιτροπής. Είναι προφανές από ποιους ενημερώνεται. Με βάση την τελευταία παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη θεωρείται προφανές από ποιους ενημερώνεται. Γι’ αυτό επιμένω στο ότι πρέπει να γίνει ό,τι γίνεται με κάθε μάρτυρα που δεν προσέρχεται για να καταθέσει. Πρέπει να αναζητηθεί από τις αρχές και να προσαχθεί βιαίως.

Του Γιάννη Ντάσκα

Keywords
Τυχαία Θέματα