Τα μυστικά της κληρωτίδας του Champions League

Έχει αποδειχτεί πολλές φορές πως η κλήρωση δεν παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία μιας ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές όπου μια κλήρωση του Ολυμπιακού «μεταφράστηκε» ως καλή και τα αποτελέσματα έδειξαν το αντίθετο, αλλά και όταν ο Ολυμπιακός φάνηκε να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο με το… καλημέρα και τα κατάφερε.

Όπως κι αν έχει, γράφει το sentragoal,

σήμερα για τους «ερυθρόλευκους» κυριαρχεί η κλήρωση στο Μονακό όπου λίγο μετά τις 7 το απόγευμα θα μάθει τους τρεις αντιπαλους του με την ελπίδα να κάνει παρόμοιες και ακόμη καλύτερες εμφανίσεις με αυτές που έχει κάνει τα δύο τελευταία χρόνια, παίρνοντας αυτή τη φορά την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

1. Θα ήταν καλύτερο να βγει αντίπαλος ισχυρή ομάδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας;

Είναι κάτι που προτιμούν οι περισσότεροι στον Ολυμπιακό όσον αφορά τον αντίπαλο από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Με τη λογική πως η μεγάλη ομάδα θα μπορέσει να «καθαρίσει» την πρώτη θέση στον όμιλο, με τον Ολυμπιακό να παίζει την πρόκριση με τις άλλες δύο ομάδες. Βεβαίως σε αυτή την περίπτωση θα παίξει μεγάλο ρόλο ποιες ομάδες θα έρθουν από το δεύτερο και τέταρτο γκρουπ. Η ιδανική περίπτωση θα είναι μια επανάληψη της χρονιάς 2009-2010 όταν μετά την Αρσεναλ που ήταν στους ισχυρούς είχαν βγει αντίπαλοι οι Αλκμααρ και Σταντάρ Λιέγης. Οσον αφορά όμως το δεύτερο γκρουπ, δεν υπάρχει ομάδα τέτοιας δυναμικότητας για Τσάμπιονς Λιγκ.

2. Μήπως έφτασε η ώρα ο Ολυμπιακός να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα ή την Μπάγερν;

Εδώ σηκώνει μεγάλη κουβέντα και είναι αλήθεια πως η πλειοψηφία των «ερυθρόλευκων» δεν θα ήθελαν να βρουν στον δρόμο τους είτε την παρέα του Μέσι είτε τους πρωταθλητές Ευρώπης. Είπαμε να είναι ισχυρή ομάδα από το πρώτο γκρουπ αλλά δεν χρειάζεται να είναι και οι καλύτερες! Τσέλσι, Ρεάλ και Μάντσεστερ μπορούν κάλλιστα να παίξουν τον ρόλο του ισχυρού. Καλό λοιπόν θα ήταν να συνεχίσει να αποφεύγει Μπάρτσα και Μπάγερν στις κληρώσεις ο Ολυμπιακός.

3. Είναι δίκοπο μαχαίρι να βγει μία εκ των Πόρτο ή Μπενφίκα στον όμιλο των πρωταθλητών Ελλάδας;

Ούτε η Πόρτο ούτε βέβαια η Μπενφίκα μπορεί να αποτελέσει το φόβητρο για τον Ολυμπιακό ερχόμενη στον όμιλό του από το πρώτο γκρουπ. Οι αναμνήσεις των «ερυθρόλευκων» από τις πρόσφατες αναμετρήσεις με τις δύο κορυφαίες πορτογαλικές ομάδες είναι καλές και έχουν συνδυαστεί αρκετές με μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές των «ερυθρόλευκων». Από την άλλη βεβαίως οι προσδοκίες σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ μεγάλες και αυτό μπορεί όντως να μη βγει σε καλό στον Ολυμπιακό.

4. Κρύβει περισσότερες παγίδες για τον Ολυμπιακό το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας;

Είναι αλήθεια πως στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκεται το «κλειδί» (τουλάχιστον στα χαρτιά) για τον Ολυμπιακό αναφορικά με την πρόκρισή του στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτό άλλωστε βρίσκονται παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως η Γιουβέντους και η Μίλαν (σ.σ. την ώρα που γραφόταν η σελίδα δεν είχαν ολοκληρωθεί οι αγώνες της Λιόν με τη Σοσιεδάδ και της Μίλαν με την Αϊντχόφεν) αλλά και ανερχόμενες δυνάμεις όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ομάδες με ισχυρό ρόστερ, ικανές να διεκδικήσουν ακόμη και την πρωτιά στον όμιλό τους και να μπορέσουν να κοιτάξουν στα μάτια τους μεγάλους συλλόγους από το πρώτο γκρουπ.

5. Αποτελούν οι Σάλκε και Μαρσέιγ την ιδανικότερη κλήρωση από το δεύτερο γκρουπ;

Η Σάλκε που βρέθηκε πέρυσι στον δρόμο του Ολυμπιακού στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει μεγάλη σχέση με τη φετινή ομάδα. Κι αυτό φάνηκε και στους αγώνες των Γερμανών με τον ΠΑΟΚ αλλά και από τη μέχρι τώρα πορεία της στην Μπουντεσλίγκα. Οντως στου Ρέντη θεωρούν πως η γερμανική ομάδα θα ήταν καλό να βρεθεί αντίπαλος του Ολυμπιακού από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Από εκεί και πέρα η Μαρσέιγ είναι η δεύτερη καλύτερη δυνατή αντίπαλος που θα ήθελαν οι Πειραιώτες.

6. Υπάρχουν ανεπιθύμητες ομάδες από το τέταρτο και φαινομενικά πιο αδύναμο γκρουπ δυναμικότητας;

Δεν υπάρχει ούτε ένας στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο που θα ήθελε να ταξιδέψει στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει τη Νάπολι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Νάπολι άλλωστε είναι το μεγάλο όνομα στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και θα ήταν καλό να τη δούμε να παίζει σε άλλο γκρουπ. Το ίδιο ισχύει και για τη Σοσιεδάδ που αναμφίβολα αποτελεί μια ισχυρή ομάδα. Από εκεί και πέρα είναι καλοδεχούμενος ο οποιοσδήποτε άλλος αντίπαλος.

7. Ποιος θεωρείται ο ιδανικότερος όμιλος για τους «ερυθρόλευκους»;

Οι συνδυασμοί είναι πολλοί και οι προτιμήσεις ακόμη περισσότερες για κάθε «ερυθρόλευκο» ξεχωριστά. Ο όμιλος πάντως που θα άρεσε πολύ στην πλειοψηφία αποτελείται από τις Μπενφίκα, Σάλκε και Κοπεγχάγη. Εναλλακτικά με έναν ισχυρό από το πρώτο γκρουπ, την Τσέλσι, τη Μαρσέιγ από το δεύτερο γκρουπ και την Αούστρια από το τέταρτο.

8. Ποιος θεωρείται ο χειρότερος όμιλος για τους «ερυθρόλευκους»;

Φανταστείτε από το πρώτο γκρουπ την Μπαρτσελόνα ή την Μπάγερν, από το δεύτερο την Παρί Σεν Ζερμέν και από το τέταρτο τη Νάπολι. Οσο κι αν το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, αυτός ο συνδυασμός… παραείναι τρομακτικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα