ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Όλες τις δυνάμεις του θα επιστρατεύσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να κάνει πράξη το στόχο που έχει θέσει για πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.

Στην Ιπποκράτους γνωρίζουν και μάλιστα καλά ότι δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν τους καλύτερους όρους από πλευράς συσπείρωσης, λόγω του ότι ο κόσμος που ψήφισε ΠΑΣΟΚ

το 2009 παραμένει θυμωμένος με τις πολιτικές του Μνημονίου.

Ωστόσο, διάχυτη είναι η αίσθηση ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολλά να περιμένει από την «επιστροφή» των αναποφάσιστων και υπʼ αυτή την έννοια εκτιμούν ότι έστω και την ύστατη ώρα μπορούν να κερδίσουν έστω και οριακά τη Ν.Δ. που παρουσιάζει εκλογική στασιμότητα.

Τρία φαίνεται πως είναι τα βασικά όπλα που έχει στη διάθεσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή:

1. Δεσμοί αίματος: Η εκτίμηση που κυριαρχεί στην Ιπποκράτους είναι πως οι δεσμοί αίματος που αναπτύχθηκαν εδώ και δεκαετίες με τα μεσαία και λαϊκά εισοδήματα δεν είναι εύκολο να σπάσουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Αναγνωρίζουν τα λάθη που έχουν γίνει, σημειώνουν όμως ότι ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης που είτε παραμένει στους αναποφάσιστους είτε φλερτάρει με κόμματα της Αριστεράς θα δώσει ακόμη μια ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ.

2. Καταλληλότερος πρωθυπουργός: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπερτερεί έναντι του Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, κάτι που σύμφωνα με τους επιτελείς της Ιπποκράτους έγινε σαφές από την άρνηση του να πάει σε debate. Η εμπειρία του -σύμφωνα με το επιτελείο του- θα εκτιμηθεί από τους πολίτες, οι οποίοι ανεξάρτητα από την απογοήτευση και την οργή που αισθάνονται επιθυμούν τη σιγουριά ενός πρωθυπουργού που ξέρει το πως πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα.

3. Αριστεροί προσανατολισμοί: Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι πως οι εξορμήσεις της τελευταίας εβδομάδας από τα πρωτοκλασάτα στελέχη σε συνδυασμό με τους αριστερούς προσανατολισμούς θα αλλάξουν άρδην το κλίμα στην κοινωνία. Τα ανοίγματα που έγιναν τις τελευταίες ημέρες προς την Αριστερά, θα κλιμακωθούν με στόχο να αναδειχτεί το ΠΑΣΟΚ ως η προοδευτική δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο

Μήνυμα ενότητας

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις μεγάλες συγκεντρώσεις με ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως αυτή που έγινε χθες το βράδυ στην Πάτρα με ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Το γεγονός ότι στο μπαλκόνι ανέβηκε και ο Γιώργος Παπανδρέου ερμηνεύτηκε ως μήνυμα ενότητας για να επιτευχθεί ο στόχος της πρωτιάς στις εκλογές.

Θεσσαλονίκη

Εκτίμηση των στελεχών της Ιπποκράτους είναι ότι το κλίμα θα αλλάξει από την Κυριακή το βράδυ με την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στον πρώτο προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος είναι γέννημα θρέμμα Σαλονικιός κάνει πολλούς να μιλούν για μια μεγάλη συγκέντρωση που θα καταστήσει σαφές ότι το κλίμα αλλάζει.

Για σήμερα το μεσημέρι πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει στο Ίδρυμα Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας τις προγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα