Τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους;

του Χρήστου Κώνστα

Το Μνημόνιο τελειώνει. Η αντιμνημονιακή υστερία θα πρέπει κάποια στιγμή να δώσει τη θέση της σε θετικές προτάσεις και τοποθετήσεις επί των συγκεκριμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες. Η γύμνια της πολιτικής μας ζωής αναδεικνύεται περίτρανα, κάθε φορά που η Ελλάδα καλείται να σχεδιάσει τους δικούς της κανόνες, τις δικές της προϋποθέσεις για την οικονομική δικαιοσύνη και την ανάπτυξη.

Όταν τους κανόνες δεν

τους επιβάλλουν οι «μισητοί τροϊκανοί», οι Έλληνες νομοθέτες αυτογελοιοποιούνται.

Το Μνημόνιο τελειώνει. Από του χρόνου η Ελλάδα θα πρέπει να βρει το δικό της δρόμο για την ανάπτυξη. Οι αντι-μνημονιακοί θα πρέπει να αρθρώσουν συγκεκριμένες πολιτικές …

Ο τραγέλαφος με τον ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας είναι ένα μόνο παράδειγμα νομοθετικής αυτογελοιοποίησης. Δυστυχώς ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι το μόνο παράδειγμα ασυνάρτητης φορολογικής αυθαιρεσίας.

Η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να φορολογήσει τον πλούτο που βλέπει (ακίνητα) ούτε τον πλούτο που παράγεται (υπεραξίες επενδύσεων) αλλά ούτε και τα εισοδήματα που περνούν από τα χέρια της (εισφορές, κρατήσεις και ΦΠΑ). Δυστυχώς χωρίς τις κατευθύνσεις των ξένων, οι Έλληνες μόνο νομοθετικά εκτρώματα όπως μπορούν να παράγουν….

Σήμερα, μετά την οικονομική τρικυμία των τελευταίων 7 ετών, οι Έλληνες πρέπει να ασχοληθούν με τα μικρά καθημερινά, πρακτικά θέματα της οικονομίας και της κοινωνίας και όχι με τα «μεγάλα» προβλήματα διαχείρισης του χρέους.

Ο μοναδικός υγιής τρόπος για την διαγραφή του ελληνικού χρέους είναι να σβήσει μέσα από τον υγιή αναπτυξιακό πληθωρισμό…

Εφόσον τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, κοντά στο 1% ετησίως, αυτό που η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει είναι να αναπτύσσεται με ρυθμό 3% ετησίως ώστε με αντίστοιχο πληθωρισμό, το χρέος να «σβήνει» μέσα στο χρόνο…

The post Τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα