Τι ζήτησε από τους τραπεζίτες ο Σαμαράς

Κάλεσμα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, με τις οποίες συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου να συμβάλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, ζήτησε διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά και χαμηλά επιτόκια ζήτησε από τη διοίκηση του ΤΧΣ και τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Alpha Bank, Eurobank,

Πειραιώς και Εθνικής με τις οποίες συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε, παράλληλα, να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για μείωση των επιτοκίων για την ανακούφιση των δανειοληπτών.

Οι τραπεζίτες, με τη σειρά τους, ζήτησαν η αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με σταθερά βήματα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, από την πλευρά της Alpha Bank o Γιάννης Κωστόπουλος, της Εθνικής ο Γιώργος Ζανιάς, της Eurobank o Χρήστος Μεγάλου και της Τράπεζας Πειραιώς ο Μιχάλης Σάλλας.

Στο τέλος Ιουλίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδιά της, για την περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Το ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τις διοικήσεις των τεσσάρων τραπεζών ήρθε χρονικά μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank.

Keywords
Τυχαία Θέματα