Τσίπρας: Η τοπική αυτοδιοίκηση στραγγαλίζεται

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως «η χώρα βυθίζεται και αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, πολύ σύντομα θα βρεθούμε σε μια απερίγραπτη κοινωνική ένταση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά από συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ τόνισε ότι η περικοπή των πόρων για τους δήμους «συρρικνώνει, στραγγαλίζει την τοπική αυτοδιοίκηση».

Παράλληλα,

σημείωσε ότι αναρωτιέται κανείς «όταν η Αυτοδιοίκηση στραγγαλίζεται, όταν οι κοινωνικές υπηρεσίες συρρικνώνονται, πώς η τρικομματική συγκυβέρνηση με τόσο μεγάλη ευκολία υπόσχεται στους εταίρους και στην κ. Μέρκελ ότι θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το μνημόνιο και ότι θα βρει με μεγάλη ευκολία νέα μέτρα πάνω από 15 δισ. ευρώ». «Η χρεοκοπία δεν είναι προ των πυλών. Κοινωνική χρεοκοπία έχει ήδη επέλθει», πρόσθεσε.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι «η στάση πληρωμών δεν μπορεί να ξεκινήσει από τους Δημάρχους και τους Δήμους. Εάν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει στάση πληρωμών, ας βγει να το δηλώσει, όχι να το μεταφέρει στους Δημάρχους, στους αιρετούς εκπροσώπους».

Keywords
Τυχαία Θέματα