Τσίπρας: «Νίκη» η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νερό της Θεσσαλονίκης

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε κάλεσμα στους θεσσαλονικείς, να ψηφίσουν όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, κατά το άτυπο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου,
μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας, είχε συνάντηση με το συντονιστικό πολιτών και φορέων «SOSTE το Νερό». Τα μέλη του, τον ενημέρωσαν για τους αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και τόνισαν πως δεν θα σταματήσουν στο δημοψήφισμα αλλά θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές, καθώς περιμένουν από την πλευρά της κυβέρνησης την επίσπευση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ως «πρώτη νίκη» την διοργάνωση δημοψηφίσματος και υπογράμμισε πως «Έχει τεράστια σημασία και είναι και μια νίκη της δημοκρατίας σε μια ολοένα και πιο αυταρχική διακυβέρνηση στην εποχή του μνημονίου. Όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμα, θα έχουμε πετύχει μια σημαντική ανατροπή».

Επίσης, δήλωσε πως όταν είχε επισκεφθεί τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας του είχε πει ότι η ιδιωτικοποίηση ενός δημόσιου αγαθού, όπως το νερό, είναι αντισυνταγματική. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η εισήγηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα είναι σύμφωνη με το γράμμα του νόμου και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση τόνισε ότι «Αυτό ας το γνωρίζουν εκ των προτέρων. Το λέω για να το ακούσουν. Ότι είναι καλό να το γνωρίζουν. Δηλαδή, πρόκειται να προχωρήσουν, και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές, σε μια διαδικασία που θα έχει απέναντι της την πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και το Σύνταγμα της χώρας; Και με δεδομένο ότι το ανώτατο δικαστήριο που κρίνει τη συνταγματικότητα των νόμων αναμένεται, όταν καθαρογραφεί η απόφαση, να είναι κόλαφος και αρνητική για την ιδιωτικοποίηση;»

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί με κανένα τρόπο αυτή η διαδικασία και αυτή η ιδιωτικοποίηση. Αυτή η χώρα έχει νόμους, έχει Σύνταγμα. Κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει τους νόμους και το Σύνταγμα. Εγώ θα το πήγαινα κι ένα βήμα παραπέρα και θα σας έλεγα ότι κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει και τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση της Βολιβίας, αναδείχθηκε μέσα από ένα κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, από μία εταιρεία που ενδιαφέρεται και για την ΕΥΑΘ.

Συνέντευξη στην ΕΡΤ3

Επίσης, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Απαγορευμένος Λαβύρινθος», εξέφρασε πρωταρχικά την «στήριξη του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ» και είπε χαρακτηριστικά πως «Αισθάνομαι υποχρέωση να δώσω τη μία και μοναδική συνέντευξη στην Θεσσαλονίκη εδώ για να στηρίξω έναν αγώνα δίκαιο. Αισθάνομαι υποχρέωση να βρεθώ στον τόπο δουλειάς σας που σας στερήσανε με τη βία ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για έναν αγώνα σύμβολο που έχει καταγραφεί στις συνειδήσεις του κόσμου και μια προσπάθεια με πολύ ισχυρό ηθικό πρόσημο. Η νίκη θα είναι και πραγματική αρκεί να το πιστέψουμε συμπλήρωσε ξεκαθαρίζοντας ότι φυσικά και παραμένει να είναι σε ισχύ το εμπάργκο σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ. Κύριε Τριανταφυλλίδη, εγώ δεν πηγαίνω εδώ και χρόνια στο Mega θα πάω στη ΔΤ; Νομίζετε ότι τόσο φθηνά μπορούμε να πουλήσουμε αξίες και ιδανικά; Όχι εμείς».

Ο κ. Τσίπρας, επανέλαβε τη δέσμευση να υπάρξει αποκατάσταση στην μεγάλη πληγή της Δημοκρατίας. Το κλείσιμο της ΕΡΤ εξυπηρέτησε μια συγκεκριμένη ολιγαρχία που ελέγχει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα, ανέφερε προσθέτοντας ότι ακόμα ένας προφανής στόχος ήταν να μην μετέχει η ΕΡΤ στο διαγωνισμό ψηφιακών συχνοτήτων.

The post Τσίπρας: «Νίκη» η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νερό της Θεσσαλονίκης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα