Βαρύ το φορτίο των αεροσκαφών του Λ.Σ.

Του Κώστα Παπαδόπουλου

Μεγάλο είναι το βάρος που καθημερινά σηκώνουν τα αεροσκάφη της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Λιμενικού Σώματος. Τη Μοίρα Αεροπλάνων εξοπλίζουν δύο μονοκινητήρια CessnaRG172, δύο μονοκινητήρια SOCATATB20 TRINIDAD και τρία δικινητήρια REIMS CessnaF- 406 CaravanII. Από την αρχή του χρόνου, τα αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει 208 εξόδους και 635 ώρες πτήσης σε προγραμματισμένες και έκτακτες περιπολίες.

Στο πλαίσιο των περιπολιών, τα αεροπλάνα του Λιμενικού Σώματος το διάστημα Ιανουάριο – Νοέμβριος 2013:

Έχουν εντοπίσει 64 πλοία ειδικού ενδιαφέροντος και 3 περιστατικά
ρύπανσης, Έχουν ελέγξει 485 αλιευτικά σκάφη και έχουν βεβαιώσει 11 αλιευτικές παραβάσεις, Έχουν διαταχθεί να συμμετάσχουν σε 8 επιχειρήσεις έρευνας αγνοουμένων, Έχουν πραγματοποιήσει 18 περιπολίες δασών κατά την αντιπυρική περίοδο, καθώς και 77 εξόδους για εντοπισμό παράνομων μεταναστών.

Στη νότια Ιταλία
Πρέπει να σημειώσουμε πως η δράση της Υπηρεσίας ξεπερνάει τα ελλαδικά σύνορα, καθώς μόνο τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της επιχείρησης «EPNAENEAS2013», δικινητήριο αεροπλάνο της ΥΕΜ πραγματοποίησε 100 ώρες περιπολίας στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Ιταλίας, εντοπίζοντας συνολικά 449 παράνομους μετανάστες, οι οποίοι περισυλλέγησαν ασφαλώς από τις ιταλικές αρχές, δύο εγκαταλειμμένα σκάφη, δύο μητρικά σκάφη που αρχικά μετέφεραν και διένειμαν σε άλλα πλοιάρια παράνομους μετανάστες, καθώς και ένα περιστατικό ρύπανσης. Τέλος, το υπουργείο Ναυτιλίας, θέλοντας να αναδείξει τη δράση της Υπηρεσίας και τη συμβολή της στο κοινωνικό και επιχειρησιακό έργο του Λιμενικού Σώματος, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την επιχειρησιακή δράση των αεροσκαφών.

The post Βαρύ το φορτίο των αεροσκαφών του Λ.Σ. appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα