Βενιζέλος για εκπαιδευτικούς

“Ζήτημα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, άρα και εκπαιδευτικών λειτουργών δεν τίθεται, ουδέποτε έχει τεθεί και οι στόχοι που υπάρχουν σε σχέση με τη μείωση του προσωπικού του Δημοσίου μπορούν άνετα να καλυφθούν μέσα από τις συνταξιοδοτήσεις και τον κανόνα 1 προς 5″, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση του με τα προεδρεία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Επίσης,

επισήμανε πως όλα τα άλλα θεσμικά θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς “μπορούν να αντιμετωπιστούν υπό το πρίσμα της ιδιαιτερότητας που έχει η εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτή ήταν και η αρχική πρόβλεψη της νομοθεσίας για το βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί αυτό ισχύει μόνον επικουρικά στον χώρο της εκπαίδευσης, η οποία δεν είναι μια δομημένη διοικητική λειτουργία, αλλά μια οριζόντια ανθρώπινη σχέση μεταξύ διδάσκοντος και διδασκομένου”.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να περάσουμε τη δύσκολη φάση για να ανθίσει η ελληνική εκπαίδευση ως ατμομηχανή του νέου ελληνικού μοντέλου ανάπτυξης.

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχουν λειτουργικές δαπάνες, που πολλές φορές είναι ζωτικές για τα σχολεία μας». «Η συστράτευση όλων των Ελλήνων, η εθνική συνευθύνη, είναι το όχημα που θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα