“Βγήκε απ’ τα ρούχα της” η Παπακώστα!

Φανερά ενοχλημένη και προσβεβλημένη από το σχόλιο του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που φέρεται πως είπε ότι “η βουλή δεν είναι πασαρέλα“, εμφανίστηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, Κατερίνα Παπακώστα.

Το σχόλιο αυτό, σε συνδυασμό με τον καυστικό σχολιασμό από τα ΜΜΕ για το ντύσιμο και τις στυλιστικές επιλογές των γυναικών βουλευτών, έκανε την κα

Παπακώστα να θεωρήσει πως με τον τρόπο αυτό, υποτιμούνται ως γυναίκες γενικότερα, υπονομεύεται το έργο τους ως βουλευτές και παράλληλα υποβαθμίζεται ο θεσμός του Κοινοβουλιου.

Έτσι λοιπόν, πήρε την απόφαση να ενώσει τις δυνάμεις της με τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση και να συντάξουν επιστολή εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή τους στα προαναφερθέντα περιστατικά στην οποία έλεγαν: “Οι γυναίκες βουλευτές, όπως και όλοι οι βουλευτές, πρέπει να κρίνονται με βάση το έργο, τις απόψεις και τη γενικότερη κοινοβουλευτική τους συμπεριφορά. Η επιδοκιμασία ή η αποδοκιμασία της εμφάνισης, συνιστά άλλο ένα δείγμα υποτίμησης και στοχοποίησης των γυναικών και υποβάθμισης του ελληνικού κοινοβουλίου“.

Το θεμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής κι επειδή είναι γνωστό τοις πάσιν πως στη βουλή είναι αδύνατο να συμφωνήσουν ποτέ όλοι με όλους, ακόμα και σε αυτό, πολλές γυναίκες βουλευτές και μέλη της επιτροπής διαφοροποιήθηκαν!

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ αν και συμφώνησε με την ουσία, υποστήριξε πως «μια τέτοια ενέργεια θα ανοίξει νέο κύκλο δημοσιότητας σε βάρος των γυναικών της Βουλής», ενώ αποστομωτική απάντηση με πολλά υπονοούμενα έδωσε στην κυρία Παπακώστα, η Αφροδίτη Σταμπουλή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Σταμπούλη αφού άκουσε την κ. Παπακώστα να δηλώνει ενοχλημένη επειδή σε blog γράφτηκε πως φόρεσε ό,τι βρήκε μπροστά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της απάντησε:

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν μου γράψουν πως φόρεσα ό,τι βρήκα. Ούτως ή άλλως αυτό κάνω κάθε μέρα. Στις εκπτώσεις ντυνόμουν και στις εκπτώσεις θα συνεχίσω να ντύνομαι. Ας μου γράφουν ό,τι θέλουν άλλωστε όντως φοράω ό,τι βρω!»

Keywords
Τυχαία Θέματα