Ξέμεινε από λεφτά και προσωπικό το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης!

Έβαλαν την εκπαίδευση στο στόχαστρο’ δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα ‘Χρονος’ ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Ρέμελης, στον απόηχο της 73ης συνόδου των πρυτάνεων που έλαβε χώρα στην Κέρκυρα το περασμένο σαββατοκύριακο.

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε και το ενδιαφέρον είναι στραμμένο και στα οικονομικά των πανεπιστημίων. Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σίτιση των

φοιτητών του.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ρέμελης «εξαντλείται εντός του μηνός το κονδύλιο το οποίο διατέθηκε για φέτος, το οποίο ανερχόταν περίπου στο ήμισυ, από τέσσερα εκατομμύρια που χρειαζόμασταν στο παρελθόν. Φέτος πήραμε τα δύο εκατομμύρια, ενώ είχαμε υποσχέσεις στις αρχές του έτους όταν βρεθήκαμε με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» και συζητήσαμε τι πρόκειται να γίνει ως προς τι σίτιση μας, είπαν «κανένα πρόβλημα» στον τομέα της σίτισης.

Δεν πρόκειται να περιοριστεί καθόλου. Αυτή τη στιγμή όμως το υπουργείο δε δεσμεύεται για τίποτε. Θα μας απαντήσει στις 11 του μηνός αν πράγματι μπορεί να διαθέσει έστω ένα ευρώ επιπλέον από τα 2.100.000 ευρώ τα οποία ήδη έχουν αναλωθεί. Διαφορετικά φοβούμαι ίσως η χρονιά βγει αν έχουμε άδεια να διαθέσουμε 1.000.000 ευρώ που έχουμε υπόλοιπο, αλλά δεν γίνεται έτσι. Δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι».

Όσον αφορά στη μείωση του προσωπικού οι πρυτάνεις έλαβαν την απόφαση, να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποτρέψουν τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων. Οι πρυτάνεις, μάλιστα, δήλωσαν ότι δε θα απαντήσουν στο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο τους κάλεσε να υποδείξουν κάποιες κατηγορίες εργαζομένων που θα μπορούσαν να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Καταλήγοντας ο κ. Ρέμελης τόνισε στο ‘Χρονο’ πως οι ακαδημαϊκοί αντί να διδάσκουν έχουν φτάσει στο σημείο να λύνουν γρίφους ώστε να κρατήσουν ανοιχτά και λειτουργικά τα πανεπιστήμια. «Νιώθω κολοβός ακαδημαϊκός», είπε εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του για το αύριο.

Πηγή: e-evros

Keywords
Τυχαία Θέματα