Ζωή από “δεύτερο χέρι”


Kάποτε θεωρούνταν ντροπή ή και ντεμοντέ να φορέσεις ρούχα «από δεύτερο χέρι» ή να επιλέξεις για το σπίτι μεταχειρισμένα έπιπλα. Σήμερα είναι… must. Καθώς η κρίση “τέχνας κατεργάζεται” προς όφελος βεβαίως των καταστημάτων αλλά και των καταναλωτών. Έτσι, λοιπόν την ώρα που η πλειονότητα των μαγαζιών «στενάζουν» από την οικονομική κρίση, τα μεταχειρισμένα έχουν αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, ενώ με σύμμαχό τους τις χαμηλές τιμές και βεβαίως την καλοδιατηρημένη εμφάνισή τους, αυξάνουν τη δυναμική τους.

Ο Δημήτρης Μανιάτης που λειτουργεί κατάστημα με μεταχειρισμένα έπιπλα στην Αιγαίου

Πελάγους-Αγ. Παρασκευή από το 1950 μιλά για μια πελατεία που αυξάνει μέρα με τη μέρα. Όπως λέει οι περισσότεροι που επισκέπτονται το κατάστημα και θέλουν να πουλήσουν τα έπιπλα τους το κάνουν είτε γιατί έχουν ανάγκη από ρευστό είτε γιατί ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν και άρα τους είναι άχρηστα. Πάντως, όπως μας λέει, το 60% αυτών που πουλάνε το βιός τους θέλουν «ζεστό χρήμα» για να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Όσον αφορά αυτούς που επιλέγουν να αγοράσουν μεταχειρισμένα, συνεχίζει ο ίδιος, οι περισσότεροι δεν διαθέτουν τα βαλάντια να αποκτήσουν καινούργια ή το αντιμετωπίζουν και ως μία ευκαιρία. Και εξηγεί: μία καινούργια πολυθρόνα σε στυλ Λεοτόνυχο κοστίζει 500 ευρώ, ενώ μία παλιά που βεβαίως έχει ανακατασκευαστεί και μοιάζει με καινούργια δεν ξεπερνά η τιμή της τα 150 ευρώ. Δηλαδή αγοράζουν αυτό που πραγματικά θέλουν σε μειωμένη τιμή έως και 80%.

Πολύς κόσμος πλέον σήμερα προτιμά να δώσει μερικά από τα «παλιά» του έπιπλα για να αγοράσει καινούργια σε χαμηλότερη τιμή. «Για τα παλιά που μας φέρνουν οι πελάτες αφαιρούμε ένα 15% με 30% από την αγορά των καινούργιων», λέει η Κατερίνα Παρασκευοπούλου, ιδιοκτήτρια καταστήματος επίπλων στην Καλλιθέα. Όπως λέει η κρίση έχει παραγκωνίσει παρωχημένες νοοτροπίες του παρελθόντος, σύμφωνα με τις οποίες ντρεπόσουν να ντυθείς με μεταχειρισμένα ρούχα ή να αγοράσεις έπιπλα από δεύτερο χέρι. Πλέον όπως μας επισημαίνει ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στα μεταχειρισμένα προσπαθώντας να περισώσουν ότι μπορούν από την τσέπη τους. Αυτό ισχύει και για τα νέα ζευγάρια που ετοιμάζονται να ανοίξουν το δικό τους σπιτικό. Και ο λόγος προφανής μπορούν με 400 ευρώ να αγοράζουν σαλόνι, τραπεζαρία και κρεβατοκάμαρα, που αν τα αγόραζαν καινούργια δεν θα τους έφθαναν ούτε 1.500 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Keywords
Αναζητήσεις
νεοτερα απο μεταχειρισμενα επιπλα τιμες, μανιατης δημητρης επιπλα
Τυχαία Θέματα