Αυτά είναι τα ΜΜΕ που «φέσωσαν» τον ΕΔΟΕΑΠ με 15 εκατομμύρια ευρώ! [Αναλυτικά στοιχεία]

Στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και μη διακανονισμένες των ΜΜΕ προς το Ασφαλιστικό Ταμείο Επικούρησης και Περίθαλψης των δημοσιογράφων που φτάνουν τα 15 εκ Ευρώ έδωσε στη δημοσιότητα το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

Πρόκειται για οφειλές που προέρχονται από μη απόδοση αγγελιοσήμου αλλά και παρακρατήσεις που γίνονται στους μισθούς των δημοσιογράφων αλλά δεν αποδίδονται στον ΕΔΟΕΑΠ.

Από

τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα προκύπει ότι οι μεγάλες οφειλές δεν προέρχονται από μεγάλα ΜΜΕ αλλά και ότι λίγα μέσα οφείλουν μεγάλα ποσά.

Επίσης προκύπτει ότι υπάρχουν οφειλές από μέσα τα οποία έχουν βάλει είτε πρόσφατα είτε προ πολλού λουκέτο γεγονός που καθιστά αμφίβολη την είσπραξή τους θυμίζοντας λίγο ως πολύ την περίπτωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου που δεν εισπράττονται ποτέ.

Πρωταθλητές οφειλών από παρακρατηθείσες και μη αποδοθείσες εισφορές του 3% είναι η Μακεδονική Εκτυπωτική (Εφημερίδα Μακεδονία), το Alter και όμιλος Καλοφωλιά που εκδίδει την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣΣ.

Σε ότι αφορά στο αγγελιόσημο πρωταθλήτρια ληξιπρόθεσμων οφειλών και μάλιστα με το ποσό που προσεγγίζει τα 4 εκ Ευρώ είναι πάλι ο όμιλος Καλοφωλιά και ακολουθούν η Μακεδονική Εκτυπωτική και η Εντυποεκδοτική που εκδίδει τη Βραδυνή.

Οι συνολικές οφειλές μαζί με τις προσαυξήσεις διακανονισμένες και μη από αγγελιόσημο είναι της τάξεως των 9 εκ Ευρώ και από εισφορές του 3% της τάξεως των 6 εκ Ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις καταστάσεις των Νομικών Προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΕΔΟΕΑΠ

Keywords
Τυχαία Θέματα