«Δεν θα πληρώσουν το εμπάργκο οι παραγωγοί»

Κατηγορηματικός στο ενδεχόμενο να κληθούν οι παραγωγοί να πληρώσουν τη… λυπητερή από το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα εμφανίστηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε πως «δεν θα την πληρώσουν οι παραγωγοί», επισημαίνοντας μάλιστα πως «το πρόβλημα είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό». Παράλληλα, φρόντισε να τονίσει πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει έτοιμα στο συρτάρι διάφορα σενάρια για την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν

οι επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο, με βασικό μέλημα να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι Έλληνες παραγωγοί. Ωστόσο, εξήγησε πως ακόμα δεν μπορεί να γίνει μια συνολική ανακοίνωση, καθώς δεν είναι γνωστή η τελική λίστα των προϊόντων που δεν θα εισάγει η Ρωσία, καθώς και σε τι ποσοστό ισχύει η απαγόρευση αυτή ανά κράτος-μέλος της Ε.Ε..

«Είναι σαφές πως το πρόβλημα για τους Έλληνες παραγωγούς, και ειδικά αυτούς που παράγουν ροδάκινα, είναι μεγάλο καθώς η παραγωγή αυτών των προϊόντων βρίσκεται στην κορύφωση της. Γι’ αυτό, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών πιέζουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους Ρώσους, έτσι ώστε να εξαιρεθούν από το εμπάργκο τα ελληνικά ροδάκινα» είπε.

Παράλληλα, όμως ο Πάρις Κουκουλόπουλος εξήγησε πως έμφαση δίνεται και στα άλλα εποχιακά ελληνικά προϊόντα που εξάγονται στη Ρωσία (π.χ. ακτινίδια) και τα οποία θα ακολουθήσουν σε λίγο καιρό και φυσικά στο θέμα της γούνας, όπου ο τζίρος είναι πολύ μεγάλος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που αφορούσε στο αν τυχόν αδιάθετες ποσότητες προϊόντων (ροδάκινων) θα μπορούσαν να διατεθούν δωρεάν στην ελληνική αγορά και σε ειδικές ομάδες πολιτών, ο Πάρις Κουκουλόπουλος ξεκαθάρισε πως αυτό κατ΄ αρχήν θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες και από τις ποσότητες που θα περισσέψουν, «αν περισσέψουν τελικά». Έπειτα, πρόσθεσε πως «ό,τι γίνει, θα γίνει σε συνεννόηση και σε συνεργασία με τους παραγωγούς» και «αν υπάρχουν αδιάθετες ποσότητες προϊόντων φυσικά και θα πάνε σε ειδικές και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες».

Keywords
Τυχαία Θέματα