Η ανακοίνωση της Nabucco για την ήττα της στη μάχη του φυσικού αερίου

Την λύπη της εκφράζει σε ανακοίνωση της η Nabucco Gas Pipeline για την απόρριψη της πρότασης ως αγωγός μεταφοράς του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Διαβάστε την ανακοίνωση της:

Η Nabucco Gas Pipeline αναγνωρίζει την απόφαση των μελών του Shah Deniz II Κοινοπραξία να επιλέξει την Trans Adriatic Pipeline.

Η απόφαση αυτή βασίζεται σε έναν ανταγωνισμό ανάμεσα σε

δύο αγορές και οι παραγωγοί έφτασαν κατά την επιλογή τους με βάση αυτές τις εκτιμήσεις της αγοράς. Η Nabucco εκφράζει την λύπη της διότι η νέα εθνική οδός φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, όπως έχει προγραμματιστεί δεν θα υλοποιηθεί από την ίδια.

Η ανάγκη για διαφοροποίηση παραμένει μια πρόκληση για την ευρωπαϊκή αγορά, ιδίως στις χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι η διαδρομή Nabucco προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα να απαντήσει σε αυτές τις ανάγκες. Η Nabucco είναι σίγουρη για την ανάπτυξη ευκαιριών που βασίζονται σε εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου.

Η Nabucco ευχαριστεί όλους για τη συνεχή και συνεπή υποστήριξή τους κατά την τελευταία δεκαετία. Οι μέτοχοι της Nabucco θα συζητήσουμε τώρα τα επόμενα βήματα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα