Να απολογηθούν καλούνται δέκα άτομα που διετέλεσαν διευθύνοντες σύμβουλοι και εκτελεστικά στελέχη έξι μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών για το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης

Δέκα άτομα που διετέλεσαν διευθύνοντες σύμβουλοι και εκτελεστικά στελέχη έξι μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών την περίοδο 2004-2006 (ΜΕΓΒΑΛ, ΦΑΓΕ, ΝΕΣΤΛΕ, ΑΓΝΟ-ΚΟΛΙΟΣ, ΔΕΛΤΑ και ΟΛΥΜΠΟΣ) καλούνται να απολογηθούν για το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα.

Οι εταιρίες αυτές φέρονται να άσκησαν πιέσεις σε παραγωγούς όχι μόνο να τους πουλήσουν με μειωμένες τιμές αλλά και απειλώντας τους ότι αν δεν το κάνουν θα αποκλειστούν

και από τις υπόλοιπες εταιρίες.

Σημειώνεται ότι το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης έχει απαγγελθεί στους εμπλεκομένους με την επιβαρυντική περίσταση της απειλής βλάβης της επιχείρησης παραγωγού.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες και καταθέσεις παραγωγών στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος ενώ ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα για εναρμονισμένη πρακτική από την επιτροπή ανταγωνισμού.

Οι εταιρίες πάντως αρνούνται ότι προέβησαν σε εκβιασμούς και απειλές και κάνουν λόγο για πρακτικές στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού.

πηγή: enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα