Ο Βαρθολομαίος στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το πρωί την ανώτατη εκκλησιαστική ακαδημία Θεσσαλονίκης και το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό ίδρυμα της μητρόπολης «Αγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς»

Τον κ. Βαρθολομαίο υποδέχτηκαν ο διευθυντής και τα μέλη του συμβουλίου, διδάσκοντες της Α.Ε.Α.Θ. καθώς και φοιτητές των δύο προγραμμάτων σπουδών (Ιερατικών και Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων), ενώ παρέστησαν οι υφυπουργοί Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και

Συμεών Κεδίκογλου, υπηρεσιακοί παράγοντες της εκπαίδευσης, ιεράρχες και πανεπιστημιακοί.

Ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε την αγάπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις εκκλησιαστικές σχολές και το διαχρονικό ενδιαφέρον του για την παιδεία, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεναγήθηκε στα εργαστήρια συντήρησης εκκλησιαστικών κειμηλίων της Α.Ε.Α.Θ. και στους χώρους της ακαδημίας. Νωρίτερα, φύτεψε στο προαύλιο συμβολικά μία ελιά. Ο κ. Βαρθολομαίος χαιρέτισε επίσης εκπαιδευτικούς και μαθητές στο Αριστοτέλειο Κολέγιο.

Το μεσημέρι, ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τα γυναικείο ησυχαστήριο «Γενέσιον της Θεοτόκου» και τη γυναικεία μονή «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ άλλων παρέστησαν ο ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου και ο δήμαρχος Πανοράματος Ι. Καιτετζίδης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε τις ευχές του στις μοναχές και στη συνέχεια περιηγήθηκε για λίγο στο χώρο των βιολογικών καλλιεργειών μέσα στο μοναστήρι.

Το απόγευμα, ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την ανδρική μονή της Αγίας Θεοδώρας, της μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα