Ρουπακιώτης: Να μην μείνει κανείς ατιμώρητος

«Μονόδρομος να τελεσιδικήσουν οι μεγάλες υποθέσεις, όποιος παρανόμησε και αποδειχθεί στα δικαστήρια η ενοχή του να πάει στον Κορυδαλλό» είπε στον Α989 ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και τόνισε ότι «χρέος όλων είναι να πράξουν τα πάντα ώστε να μην μείνει κανείς ατιμώρητος.. Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν για όσους εγκαλούνται να προχωρήσουν». Ο υπουργός εξήγγειλε επίσης τον «ορισμό του εισαγγελέα διαφθοράς, όχι για να ορίζει και να παρεμβαίνει αλλά να συντονίζει» όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «οφείλουν οι δικαστές να αντιληφθούν πως η κοινωνία ζητάει δικαιοσύνη.

Το επίπεδο αξιοπιστίας στις μεγάλες υποθέσεις δεν είναι χαμηλό. Πονάνε στη βραδύτητα. Η κατάσταση στη Δικαιοσύνη είναι απελπιστική. Θα εξαγγείλουμε σειρά μέτρων ώστε να φτάνουν οι μεγάλες υποθέσεις ταχύτερα στο ακροατήριο»..«

Στα μεγάλα ειρηνοδικεία ορίζεται δικάσιμος για το 2018» είπε ο κ.Ρουπακιώτης.

Σε ερώτημα για την απόφασή του να συμμετάσχει στην κυβέρνηση απάντησε: «Ήθελα να αποτελέσω κυματοθραύστη στις επιθέσεις που δέχεται η ελληνική κοινωνία. Έπεσα σε μια δύσκολη περίοδο, ίσως τη δυσκολότερη μετά τον Εμφύλιο».

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι θα αποτελεί «μικρό πλημμέλημα η χρήση «μαλακών» ναρκωτικών σε δικό σου χώρο» και έκανε λόγο για «εναλλακτικές μορφές έκτισης ποινής με την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα