Σε 48 δόσεις οι οφειλές προς την Εφορία

Με τους φόρους να πλήττουν κυρίως το μεσαίο εισόδημα, τους γνωστούς και ως νοικοκυραίους για τα κόμματα εξουσίας, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες στην κυβέρνηση αναζητείται λύση που δεν θα έχει εξαμβλωματικό χαρακτήρα όπως το κοινωνικό μέρισμα ή τα επιδόματα.

Ο πολλαπλασιασμός των φόρων ειδικά στο επίπεδο της ακίνητης περιουσίας, αλλά και ο διπλασιασμός των φόρων για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες αναμένεται να προκαλέσει νέο

κραχ στις σχέσης κυβέρνησης ψηφοφόρων.

Μόνο τα χαμηλά εισοδήματα θα έχουν κάποια φοροελάφρυνση, όμως αυτό δεν αρκεί.

Έτσι ζητείται λύση που θα δώσει μια κάποια ανάσα στο σύνολο του πληθυσμού. Μικρή έστω αλλά εμφανής και μάλιστα στο μηνιαίο εισόδημα.

Αυτή η λύση δεν είναι άλλη από την έκτακτη εισφορά η οποία θεωρείται δεδομένο ότι θα επεκταθεί άλλα δύο χρόνια ωστόσο θα επιχειρηθεί από το Οικονομικό επιτελείο να μην είναι στα σημερινά επίπεδα. Να είναι σαφώς μειωμένη δηλαδή ώστε κάθε μισθωτός και κάθε συνταξιούχος να δουν σαφή αύξηση στο μηνιαίο εισόδημά τους καθώς θα είναι μικρότερη η αυτόματη παρακράτηση που γίνεται.

Ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί να υπάρξει και μείωση και στην εισφορά που πληρώνουν όσοι χρησιμοποιούν μπλοκάκια και που στην πλειοψηφία των εργαζόμενων το ποσό αυτό ισούται με ένα μηνιάτικο…

Το δεύτερο επίπεδο στο οποίο θα κινηθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα είναι ο ΦΠΑ. Πρώτος στόχος η παγιοποίηση του φόρου στην εστίαση στο 13% αλλά και η μείωσή του σε ήδη πρώτης ανάγκης ώστε να υπάρξει μια μικρή μείωση και των τιμών.

Το τρίτο πακέτο περιλαμβάνει τα καύσιμα όμως εδώ το ποσοστό επιτυχίας απέναντι στην τρόικα είναι μικρό.

Η επιστροφή του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης στο παλιό καθεστώς θα πρέπει να θεωρείται απίθανη και έτσι μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για κάποια μικρή μείωση. Ωστόσο τα ποσά είναι μεγάλα και ανάλογη θα πρέπει να αναμένεται σε αυτή την περίπτωση και αντίδραση της τρόικας.

Παράλληλα θα τρέξουν έμμεσες ελαφρύνσεις, όχι φόρων αλλά των υποχρεώσεων των πολιτών.

Αλλαγή δηλαδή στον τρόπο πληρωμής των φόρων.

Ήδη υπάρχει η σκέψη για ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών προς την εφορία σε 48 δόσεις.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνονται κατά 1 δισ. το μήνα και έτσι ζητείταιλύση που θα αυξήσει και τα έσοδα του κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα