Σήμερα ταξιδεύουμε στην παραμυθένια Πράγα

Η Πράγα, μία πόλη της κεντρικής Ευρώπης και πρωτεύουσα της Τσεχίας, είναι μια πανέμορφη γραφική πόλη με όμορφα κάστρα, εκατοντάδες πύργους, εντυπωσιακά γοτθικά, μπαρόκ, αναγεννησιακά και αρ νουβό κτίρια. Είναι χτισμένη σε μία κοιλάδα παράλληλα με τις όχθες του ποταμού Μολδάβα. Επικαλείται επίσης «η χρυσή πόλη» και «η μητέρα των πόλεων». Στην ανατολική όχθη του ποταμού βρίσκεται η Παλιά Πόλη με γραφικά δρομάκια και γεμάτη από κτίσματα αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, κτισμένη το 13ο αιώνα. Η Νέα Πόλη

είναι κτισμένη ένα χρόνο αργότερα.

Ξεκινώντας τον περίπατό σας από την υπέροχη Παλιά Πόλη της Πράγας, στο ιστορικό της κέντρο θα συναντήσετε πολλά σημαντικά αξιοθέατα και μνημεία. Το Δημαρχείο της πόλης, ένα εντυπωσιακό κτίριο του 14ου αιώνα κτισμένο σε ρυθμό αρ νουβό. Το διάσημο αστρονομικό ρολόι όπου κατασκευάστηκε το 1410 του οποίου χαρακτηριστικό του είναι ότι δείχνει τη Βαβυλωνιακή ώρα που υπολογίζεται από το ξημέρωμα μέχρι τη δύση του ήλιου, από τις 09:00ως τις 21:00, και η διάρκεια των ωρών ποικίλει ανάλογα τις εποχές. Χτυπάει κάθε μία ώρα και εμφανίζονται οι Απόστολοι στα πάνω παράθυρα του ρολογιού κρατώντας χαρακτηριστικά αντικείμενα στο χέρι τους. Η Πύλη της Πυρίτιδας δημιουργεί μια μεγαλοπρεπή είσοδο στη Παλιά Πόλη και πήρε το όνομά της τον 17ο αιώνα όταν την χρησιμοποιούσαν ως μπαρουταποθήκη, εξίσου και η ονομασία της.

Κοντά στην πλατεία της Παλιάς Πόλης θα βρείτε και το σπίτι του Φρανς Κάφκα, που λειτουργεί πλέον σαν μουσείο. Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου ένα λαμπρό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

Η περίφημη γέφυρα του Καρόλου ενώνει τη Στάρε Μέστο (παλιά πόλη) με τη Μάλα Στράνα (μικρή πόλη). Η κατασκευή της άρχισε το 1357 προς τιμή του βασιλιά Καρόλου του Δ από όπου πήρε και το όνομά της και τελείωσε στην αρχή του 15ου αιώνα. Η γέφυρα είναι στολισμένη με 30 αγάλματα που απεικονίζουν άγιους προστάτες εκείνης της περιόδου.

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της είναι το Κάστρο της Πράγας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό κάστρο στον κόσμο, αποτελεί κόσμημα της τσεχικής πρωτεύουσας και υπήρξε κατοικία των βασιλέων της Βοημίας. Το πιο σπουδαίο χαρακτηριστικό σημείο του Κάστρου είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, ένα γοτθικό κτίσμα του 14ου αιώνα, διακοσμημένο με πανέμορφες κρήνες. Μέσα στο ναό υπάρχουν αρκετοί περίτεχνοι τύμβοι οι οποίοι αναδύουν το άρωμα της τσέχικης ιστορίας. Το καμπαναριό του θα σας οδηγήσει στο πιο ψηλό σημείο στο εσωτερικό του κάστρου, από όπου θα απολαύσετε τη μαγευτική θέα του Κάστρου και της Παλιάς Πόλης. Επίσης στην περιοχή του Κάστρου θα συναντήσετε μουσεία, γκαλερί τέχνης, ένα μοναστήρι και αρκετά παλάτια.

Περπατώντας προς τη Νέα Πόλη θα συναντήσετε την γνωστή πλατεία Wenceslas όπου αποτελεί την εμπορικότερη πλατεία της πόλης με το άγαλμα του εφίππου Αγ.Βέντσεσλαβ να δεσπόζει στην κορυφή της. Μπροστά από την πλατεία βρίσκεται και το Εθνικό Μουσείο.

Προτείνουμε εκδρομή στο κοντινό Τσέσκυ Κρουμλόβ με τα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια αλλά και το φημισμένο γραφικό Κάρλοβυ Βάρυ με τις ιαματικές πηγές του.

Οι επιλογές διασκέδασης στην Πράγα είναι πολλές και παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία. Έχει νυχτερινά κέντρα, πολυάριθμες μπυραρίες καφέ-μπαρ, εστιατόρια, και μοντέρνα ξενοδοχεία. Υπαίθριες αγορές, εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα είναι στη διάθεσή σας για τυχόν αγορές. Για τις μετακινήσεις σας υπάρχει ένα πληρέστατο δίκτυο συγκοινωνιών με μετρό, τραμ, λεωφορεία και ταξί.

Επιμέλεια: Βίκυ Σάρδη για την touristikapaketa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα