Σταύρου για τα τούρκικα σήριαλ: Υπάρχει όριο στις ορέξεις για χρήμα

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Σταύρου, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, μιλά για τα τούρκικα σήριαλ που έχουν κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση, για τον Σουλεϊμάν και για την οικονομική κρίση.

-Πώς φτάσαμε στην κρίση;

Για κάποιο λόγο –δεν ξέρω αν ήταν και βάσει σχεδίου- μας δίνονταν την τελευταία εικοσαετία τα πράγματα εύκολα και εμείς εύκολα τα ακολουθούσαμε, χωρίς να μπαίνουμε σε μεγάλους προβληματισμούς.

Εύκολα στεγαστικά, εύκολα δάνεια, εύκολες διακοπές, εύκολες αγορές… Αυτό είχε σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία τελικά, αλλά τότε δεν ξέραμε πού βαδίζαμε, νομίζαμε ότι θα κρατήσει για πάντα.

-Από τα εύκολα στα δύσκολα. Ακραία έγινε η αλλαγή και σε σύντομο χρονικό διάστημα…

Έχεις δίκιο. Άλλο να σφίξουμε το ζωνάρι και άλλο να κοπούμε στα δύο. Άλλο να μειωθεί ο μισθός και άλλο να μην μπορούν να αγοράσουν φάρμακα οι ηλικιωμένοι. Φταίμε σε πολλά αλλά υπάρχει και ένα όριο. Αυτό το λέω στην κυρία Merkel που ματώνει η καρδιά της για τους Έλληνες.

-Πώς σου φαίνεται η τηλεόραση φέτος; Οκτώ ώρες την ημέρα μιλά τούρκικα…

Δεν μου αρέσει καθόλου η υπερβολή της προβολής τούρκικων σειρών. Δεν κάνει καλό στις οικογένειες των Ελλήνων ηθοποιών που μετρούν ανέργους. Η τηλεόραση έδινε ψωμί στους Έλληνες ηθοποιούς. Από την άλλη, δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους και οι γείτονες με αυτή την επέλαση. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά, είναι λίγο περίεργα. Δεν ήθελα να φτάσουμε στο σημείο να αποκλειστούν οι τουρκικές σειρές από την οθόνη, αλλά και να κατακλυστεί η ελληνική τηλεόραση από τουρκικά σήριαλ και δη τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή» μόνο αστείο δεν μου φαίνεται…

-Περίμενες να δεις την ιστορία του Σουλεϊμάν στην ελληνική τηλεόραση;

Υπερβαίνει τη φαντασία μου. Είναι τραγικό. Δεν θα έπρεπε να συμβεί. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει πάρει κάποια θέση ξεκάθαρη για αυτό το σήριαλ; Για εμένα υπάρχει και ένα όριο στις ορέξεις για χρήμα. Για τον Θεό… Δεν μπορούμε να υποτιμούμε αξίες όπως το έθνος, η πατρίδα, οι αγώνες για ελευθερία. Δεν μπορούμε να αποποιηθούμε την ιστορία μας, ούτε να την ξεχάσουμε, είναι θέμα συνείδησης.

Πηγή: Το Παρόν

Keywords
Τυχαία Θέματα