Το προφίλ του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Κατσανιώτη

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης γεννήθηκε στην Πάτρα, το 1969. To 1999 αποφοίτησε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, ενώ στην συνέχεια εξειδικεύτηκε στον τομέα της Επικοινωνίας, παρακολουθώντας επαγγελματικά σεμινάρια που αφορούν στην πολιτική επικοινωνία, τις τεχνικές πωλήσεων, το on line marketing, τη διαχείριση

κρίσεων και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Κατεξοχήν άνθρωπος της αγοράς, ο Ανδρέας Κατσανιώτης εισήλθε παράλληλα με τις σπουδές του στην αγορά εργασίας, διαγράφοντας μία εντυπωσιακή επαγγελματική πορεία.

Το 1999-2000 εργάστηκε στις Τεχνικές Εκδόσεις ως υπεύθυνος του περιοδικού Gardening. Το 2000-2001 διετέλεσε εμπορικός διευθυντής στην εταιρία Powernet S.A., ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε στην εταιρία OPTICOM S.A. (θυγατρική του ομίλου ΓΕΡΜΑΝΟΣ) στην ίδια θέση. Το 2002- 2004 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας ΕΟΝΕ S.A., μέτοχοι της οποίας ήταν η «Καθημερινή» , ο Σκάι 100,3, ο Όμιλος Αττικών Εκδόσεων και η E. Dynamics, ενώ αργότερα διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. Το 2004 ανέλαβε τη θέση του διευθυντή Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της εφημερίδας «Καθημερινή», όπου ήταν υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για τη στρατηγική προβολής της εφημερίδας, αλλά και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών. Από τον Νοέμβριο του 2007 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) Α.Ε. Το 2009 ίδρυσε τη δική του εταιρία συμβούλων επικοινωνίας για Μ.Μ.Ε., A.S.A.P., κερδίζοντας την εμπιστοσύνη σημαντικών πελατών από την Ελλάδα και εξωτερικό, όπως η «Καθημερινή», η Abril Group, η Gazeta και η «El Mundo».


Από το 2010 μέχρι σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θέση στην οποία διορίστηκε ως προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Ανέλαβε μάλιστα την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών δημοσιότητας και επικοινωνίας της Ελλάδας σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, όταν η χώρα δεχόταν σφοδρά κύματα αρνητικής δημοσιότητας. Χωρίς δισταγμό απάντησε στην πρόκληση αυτή με συστηματική δουλειά, γνώση, ανεξάντλητη ενέργεια και φρέσκιες ιδέες, καταφέρνοντας στο χρόνο της θητείας του να αναστρέψει πλήρως την κατάσταση και να προωθήσει σε πλήρη συνεργασία με τον πρωθυπουργό, μία εναλλακτική εικόνα για την Ελλάδα στον διεθνή Τύπο, αυτή της χώρας που προσπαθεί, βελτιώνεται και αλλάζει. Στη συνέχεια της θητείας του ανέλαβε το δύσκολο έργο της οργάνωσης του επικοινωνιακού μέρους της Προεδρίας, και παρά το γεγονός ότι είχε στη διάθεσή του περιορισμένο χρόνο και ελάχιστα κονδύλια, η προσπάθειά του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ η αποτελεσματικότητα του αναγνωρίστηκε ακόμη και από τις αποστολές του διεθνούς Τύπου, αποσπώντας θετικά σχόλια και εξασφαλίζοντας διθυραμβικά δημοσιεύματα. Εφαρμόζοντας σύγχρονες επικοινωνιακές τακτικές και αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τους πόρους και το έμψυχο δυναμικό της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο δραστήριος πατρινός κατάφερε να εξασφαλίσει θετική δημοσιότητα για τη χώρα και για τη δράση της στο τιμόνι της ΕΕ, αλλά και να «χτίσει» πολύτιμα δίκτυα επικοινωνίας και συνεργασίας με τον Διεθνή Τύπο.


Ο Ανδρέας Κατσανιώτης από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τα κοινά. Από το 1989 έως το 1991 υπήρξε μέλος της Συγκλήτου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, το 1992 ορίστηκε υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Ενημέρωσης της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, ενώ από το 2003 έως το 2004 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων Αττικής. Τον Φεβρουάριο του 2014 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του για τη θέση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Ο πατρινός Γενικός Γραμματέας αποφάσισε να δοκιμασθεί εκλογικά σε μία περιφέρεια με την οποία τον δένουν ισχυροί δεσμοί και για την οποία διαθέτει ξεκάθαρό όραμα. Έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνει αλλά και με μεγάλη πίστη στις ικανότητές του και στο στόχο του, καλεί τους συμπολίτες του να πορευθούν μαζί του σε μία προσπάθεια αναγέννησης της δυτικής Ελλάδας, με κεντρικούς πυλώνες του προγράμματός του την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα