Βενιζέλος σε Τόμσεν: Να προβάλετε τις θυσίες των Ελλήνων και όχι τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις

Άδικη θεωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος για την Ελλάδα και τους Έλληνες που καταβάλουν πολλές προσπάθειες για την έξοδο από την κρίση, την εντύπωση που δημιουργείται κάθε φορά που η τρόικα επισκέπτεται την Ελλάδα,

καθώς αναδεικνύονται μόνο τα ανοιχτά ζητήματα και τα προβλήματα.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε τη σχετική υπογράμμιση κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους επικεφαλής της τρόικας, στη διάρκεια της οποίας έγινε επισκόπηση του σημείου στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις με όλα τα επιμέρους υπουργεία.

Όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση της Ιπποκράτους, «ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη οι επισκέψεις της τρόικας να λειτουργούν έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα μεγάλα επιτεύγματα της χώρας και οι προοπτικές που έχει πλέον η Ελλάδα για οριστική έξοδο από την κρίση και για ανάκτηση της θέσης της μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και όχι να αναδεικνύονται μόνο τα ανοικτά ζητήματα και τα προβλήματα, τα οποία πολλές φορές επαναλαμβανόμενα, δημιουργούν μία άδικη εντύπωση και δεν συμβάλλουν στην ενθάρρυνση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία περιμένει αναγνώριση των θυσιών της και χειροπιαστά δείγματα προόδου».

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε επίσης «στη θεμελιώδη θέση πως ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν ετέθη ζήτημα νέων δημοσιονομικών μέτρων».

Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της ανεργίας, όπου «η τρόικα συμφώνησε με την ανάγκη να προωθηθούν ειδικά προγράμματα για την ανάσχεση της ανεργίας των νέων και την δημιουργία θέσεων εργασίας κυρίως στους τομείς της αυτεπιστασίας και της κοινωφελούς εργασίας σε συνεργασία με τους δήμους».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τη θέση του για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όχι μόνο λόγω της οικονομικής σημασίας, αλλά και λόγω της συμβολικής και ψυχολογικής σημασίας που έχει το μέτρο αυτό για την τόνωση της αγοράς.

Σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της κινητικότητας, συζητήθηκαν οι νέες προτάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Βασικό σημείο στο οποίο επέμεινε ο κ. Βενιζέλος, όπως αναφέρεται στην άτυπη ενημέρωση, «ήταν η ανάγκη διαχωρισμού της διαδικασίας αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών και της διαδικασίας αξιολόγησης του προσωπικού που υπηρετεί στο δημόσιο και τον δημόσιο τομέα». Γιατί, όπως είπε, «αυτές οι διαδικασίες πρέπει να είναι παράλληλες, διαφανείς, απολύτως αξιοκρατικές, εγγυημένες από ανεξάρτητες αρχές, αλλά είναι δύο διαφορετικά πράγματα που συγκλίνουν στον ίδιο στόχο, που είναι η οργάνωση ενός άλλου κράτους στην υπηρεσία του πολίτη, της ανάπτυξης και της απασχόλησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα