Βούλτεψη: «Ο Τσίπρας αποπειράθηκε να προκαλέσει τα δικά του Ιουλιανά»

«Ο κ. Τσίπρας αποπειράθηκε να προκαλέσει φέτος τα δικά του Ιουλιανά» εκτιμά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη ΔΕΗ, δεν ήθελε να ακουστούν οι απόψεις του για τη ΔΕΗ, το μόνο που ήθελε ήταν να

προκαλέσει πολιτική ανωμαλία στη χώρα. Δεν του βγήκε και όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σχέδιο», σημειώνει και προσθέτει:

«Ο κ. Τσίπρας, αν και συχνά αναφέρεται στα Ιουλιανά του 1965, αποπειράθηκε να προκαλέσει φέτος τα δικά του Ιουλιανά. Αλλά, αν σήμερα πρέπει να θυμόμαστε κάποιον Ιούλιο είναι ο Ιούλιος του 1974, όταν συνέβη η εθνική τραγωδία της Κύπρου, που ήταν αποτέλεσμα της επιβολής Δικτατορίας στη χώρα, στην οποία οδήγησαν και τα Ιουλιανά του ’65, αλλά και άλλα γεγονότα και σχέδια πολιτικής ανωμαλίας της χώρας που τότε τέθηκαν με επιτυχία σε εφαρμογή. Αυτή είναι η αλήθεια και καμιά άλλη και αποδείχθηκε από το γεγονός ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει από τη Βουλή».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, ερωτηθείσα για την άρνηση κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετάσχουν στη συζήτηση του θέματος στο θερινό τμήμα της Βουλής, σημειώνει: «Από την αρχή τους προειδοποιήσαμε ότι για να συγκεντρωθεί ο αναγκαίος αριθμός των 120 βουλευτών, έπρεπε αναγκαστικά να συναριθμήσουν τις δικές τους υπογραφές με αυτές της Χρυσής Αυγής. Έκαναν ότι δεν το άκουγαν και τελικά, όταν διαπιστώθηκε αυτό που εμείς διαπιστώσαμε από την πρώτη στιγμή, το έβαλαν στα πόδια και έφυγαν από την κοινοβουλευτική διαδικασία, την οποία οι ίδιοι ζητούσαν».

Σχετικά με την άρνηση της τρόικας για φορολογικές μειώσεις, η εκπρόσωπος τονίζει: «Η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού. Αυτή τη στιγμή προσπαθεί να βγάλει το κεφάλι της από το νερό. Από εκεί και πέρα συνεχώς διαπραγματευόμαστε με τους θεσμικούς μας εταίρους, ήδη έχουμε πετύχει πολλά. Δύο παραδείγματα σας δίνω μόνο: την αλλαγή του ΦΠΑ στην εστίαση ή το γεγονός ότι και τα ίδια τα χρήματα που η ΔΕΗ θα πάρει από την αποκρατικοποίηση αυτή δεν θα πάνε στο χρέος, αλλά στην ίδια τη ΔΕΗ για επενδύσεις και προφανώς πρέπει να κάνουμε όλες μας τις προσπάθειες. Άλλωστε, στο σχέδιο ανωμαλίας υπάρχει και αυτό, να μην μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, να μην εφαρμοστούν προαπαιτούμενα και να φθάσει η χώρα στον Οκτώβριο, όταν θα πρέπει να διαπραγματεύεται για το χρέος χωρίς να έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της… Αργεντινή δεν θα γίνουμε, διότι θυμίζω και πάλι ότι η Αργεντινή χρεοκόπησε το 2001 και επειδή ακριβώς χρεοκόπησε και βρέθηκε εκτός αγορών και την εγκατέλειψαν και οι δανειστές της, το 2008 αναγκάστηκε να καταφύγει σε κερδοσκοπικά funds για να χρηματοδοτηθεί, με αποτέλεσμα να της χρηματοδοτήσουν χρέος κάτω των 50 δισ. δολ. και σήμερα να της ζητάνε 1.600% πάνω και να τη χρεοκοπούν ξανά μετά τα ηρωικά του 2001. Αν κάποιος ονειρεύεται την Αργεντινή, εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα