Ζήσε σαν άστεγος για τρεις ημέρες

Έχοντας ζήσει στους δρόμους για δύο μήνες, ο 62χρονος Mike Momany αποφάσισε να προσφέρει στους «προνομιούχους» της ζωής, την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική και συνταρακτική εμπειρία ζωής.

«Να ζήσουν χωρίς ένα κεραμίδι στο κεφάλι τους» όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του.Ένα αμφιλεγόμενο «πρόγραμμα» που θα σάς στοιχίσει 2.000 δολάρια.»

Μέσα σε τρεις ημέρες μέσω του προγράμματος «Course in Applied Homelessness», όπως το ονόμασε, ο Momany λέει ότι θα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους μια πραγματική ματιά στο τι σημαίνει

«άστεγος», κάτι «που δε θα μπορούσαν να βιώσουν διαφορετικά».

Την πρώτη ημέρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Huffington Post, ο Momany αλλάζει την εξωτερική εμφάνιση των υποψηφίων, έτσι ώστε να «μπουν στο ρόλο». Περνούν την ημέρα γνωρίζοντας «τα στέκια των αστέγων» και το βράδυ κοιμούνται σε καταφύγιο για άστεγους.

Τρώνε στο Fare Start, ένα πρόγραμμα όπου άστεγοι εκπαιδεύονται από επαγγελματίες σεφ και τη δεύτερη νύχτα ξεκουράζονται σε ένα ξενοδοχείο. Την τελευταία ημέρα, αρχίζουν να περιπλανώνται στους δρόμους από τις 3 τα ξημερώματα και η «ξενάγηση στη ζωή ενός άστεγου» ολοκληρώνεται με… ένα κοκτέιλ και συζήτηση για την όλη εμπειρία!

Ο Momany, προσθέτει το δημοσίευμα, δεν έχει καταφέρει να βρει κάποιον «πελάτη» ακόμη, όμως έχει ήδη δεχτεί κριτική για το «πρόγραμμά» του. Κάποιοι τονίζουν το γεγονός ότι αν βρεθούν ενδιαφερόμενοι, έστω και για ένα βράδυ θα πάρουν τη θέση ενός αληθινού άστεγου από το καταφύγιο στο οποίο θα καταφύγουν, ενώ άλλοι τόν κατακρίνουν ότι προσπαθεί να βγάλει λεφτά «εκμεταλλευόμενος τη δυστυχία άλλων ανθρώπων».

«Οι άνθρωποι που αναγκάζονται να ζουν στους δρόμους του Σιάτλ δεν το κάνουν από επιλογή. Η εμφάνισή τους είναι αποτέλεσμα της κατάστασης στην οποία ζουν. Είναι απάνθρωπο να ντύνεται κανείς “σαν κι αυτούς” και να υποδύεται ένα ρόλο. Είναι σαν να τούς χλευάζει. Και σαν να μην έφτανε αυτή η προσβολή, ο “ξεναγός” εμπορευματοποιεί μια κατάσταση, προσπαθώντας μάλιστα να χρεώσει άλλους για να συμμετέχουν» έγραψε η Caitlin Bancroft στο PolicyMic.

Ο εμπνευστής της ιδέας, δήλωσε από την πλευρά του στο seattlepi, ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε άστεγους, τονίζοντας ότι «μέσα από αυτήν την εμπειρία, θα αποκτήσετε μεγαλύτερο σεβασμό για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα