Alpha Bank: Γιατί ο Β.Ψάλτης έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αν. Σακελλαρίου – Η επιλογή της Φ. Μελίσσα

10:04 4/3/2020 - Πηγή: BankWars

Ένα βασικό προσόν – αρχή του διευθύνοντος συμβούλου μιας εταιρείας και διαβατήριο επιτυχίας του, είναι το χάρισμα να επιλέγει ικανά ανώτατα στελέχη που θα τον πλαισιώνουν.

Αυτή η αρχή, έχει ιδιαίτερη σημασία στον πολύπαθο τραπεζικό τομέα, ο οποίος, πέραν των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει στην Ελλάδα (κόκκινα δάνεια, επανεκκίνηση της χρηματοδότησης της οικονομίας), οφείλει να προχωρήσει τάχιστα τόσο στον εσωτερικό του μετασχηματισμό, όσο και στη νέα

ψηφιακή εποχή. Πρόκειται για έναν μονόδρομο, που όποιος δεν τον ακολουθήσει, απλά, δεν θα έχει θέση στην ανταγωνιστική ευρωπαϊκή αγορά.

Ο CEO της Alpha Bank Β.Ψάλτης, προχώρησε χθες σε κίνηση “ματ” στον δρόμο υλοποίησης του στρατηγικού του σχεδίου για τον μετασχηματισμό της Τράπεζας: Επέλεξε δύο έμπειρα στελέχη της αγοράς που αναλαμβάνουν για τον σκοπό αυτό, πρωταγωνιστικούς ρόλους. Την Αναστασία Σακελλαρίου και την Φραγκίσκη Μελίσσα.

Η δεύτερη, επιστρέφει στην Ελλάδα και αναλαμβάνει Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού  με “αποστολή”, εκτός των άλλων, την προσαρμογή των δεξιοτήτων του προσωπικού στις πελατοκεντρικές απαιτήσεις του νέου στρατηγικού σχεδίου της Alpha: Ταχεία εξυπηρέτηση, με ταχεία λήψη αποφάσεων με μετρήσιμα αποτελέσματα. 

Η πρώτη, η Αναστασία Σακελλαρίου, η αποκαλούμενη από κύκλους της αγοράς «σιδηρά κυρία» των τραπεζών από τη δύσκολη εποχή του 2013 που είχε αναλάβει  τα «ηνία» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αναλαμβάνει τη νέα θέση του Chief Transformation Officer (CTO) – Γενική Διευθύντρια Μετασχηματισμού, ενώ ορίζεται επίσης Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας.

Πρόκειται για ένα “πόστο” κλειδί, καθώς ένα πρόγραμμα μετασχηματισμού απαιτεί γνώση πολλών αντικειμένων στην καθημερινή τραπεζική λειτουργία, εμπειρία, επιμονή στο πλάνο, καλή συνεργασία με τους Γενικούς Διευθυντές και οπωσδήποτε, ικανότητα σύνθεσης των δράσεων.

Η Αναστασία Σακελλαρίου, με περισσότερα από 20 χρόνια τραπεζικής εμπειρίας στο εξωτερικό (Deutsche Bank, Citi,  Credit Suisse) και την Ελλάδα (Τράπεζα Πειραιώς, ΤΤ, Διευθύνουσα Σύμβουλος στο ΤΧΣ, επικεφαλής του πρώτου πλήρως ψηφιακού τραπεζικού εγχειρήματος της Praxia), έχει όλες τις “προδιαγραφές”, προκειμένου να επιτύχει στη νέα της θέση την οποία αναλαμβάνει από τον Απρίλιο.

bankwars.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα