Alpha Trust Ανδρομέδα: Στα 1,963 εκατ. ευρώ τα κέρδη στο α’ εξάμηνο

Η Alpha Trust-Ανδρομέδα Α.Ε.Ε.Χ. δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2017, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2017 η εταιρεία σημείωσε κέρδη, μετά από φόρους,ύψους ευρώ 1,963 εκατ. έναντι ζημιών, μετά από φόρους, ύψους ευρώ 0,760 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα ακαθάριστα έσοδα της Εταιρείας ανήλθαν συνολικά σε 2,536 εκατ. ευρώ περίπου και προέρχονται κυρίως από κέρδη από αποτίμηση

χρεογράφων σε εύλογες αξίες, με βάση τα ΔΠΧΠ και κέρδη από αγοραπωλησίες.

Το ενεργητικό της εταιρείας στο τέλος του εξαμήνου ανήλθε σε ευρώ 11,26 εκατ., ενώ το χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας σε τρέχουσες τιμές, ήταν επενδεδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα, κατά περίπου 94,66% σε μετοχές, κατά 4,56% σε ομόλογα και κατά 0,78% σε διαθέσιμα.

Η εσωτερική αξία της μετοχής της Εταιρείας στο τέλος του εξαμήνου ανήλθε σε ευρώ 26,165 και η χρηματιστηριακή τιμή της σε ευρώ 18,43. Διαπραγματευόταν δηλαδή σε discount 29,56%.

Όπως αναφέρει η Alpha Trust-Ανδρομέδα στην ανακοίνωση που εξέδωσε, «οι επιτυχημένες επενδυτικές επιλογές σε μετοχές του ελληνικού Χρηματιστηρίου και ελληνικά κρατικά ομόλογα καθώς και η αποτελεσματική διαχείριση, συνετέλεσαν στην επίτευξη σημαντικών υπεραξιών κατά το α’ εξάμηνο του 2017, οι οποίες ανήλθαν σε 21,76%. Οι κύριες επενδυτικές επιλογές εστιάζονται σε εταιρίες ανεξαρτήτως μεγέθους και κεφαλαιοποίησης που διαθέτουν ποιοτικά χαρακτηριστικά και ισχυρά θεμελιώδη».

Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρείας, κατά τη λήξη του πρώτου εξαμήνου ήταν στις εταιρίες, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν, Quest Συμμετοχών, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Αεροπορία Αιγαίου, Motor Oil, Μυτιληναίος, Fourlis Συμμετοχών και Cenergy Holdings.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alpha Trust-Ανδρομέδα, «η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας από το πρώτο κιόλας τρίμηνο του έτους, η δημοσιονομική πρόοδος που έχει συντελεστεί σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της πολύ-αναμενόμενης δεύτερης αξιολόγησης συνετέλεσαν στην μείωση του κινδύνου της χώρας. Η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης αποτυπώθηκε τόσο στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων όσο και στην αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για το ελληνικό Χρηματιστήριο κυρίως κατά το β’ τρίμηνο του 2017, όπου εξαλείφτηκε η αβεβαιότητα του κλεισίματος της αξιολόγησης.

Σε ένα εξαιρετικά σύνθετο διεθνές περιβάλλον, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, η σταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και η επάνοδος της ελληνικής οικονομίας σε διατηρήσιμη αναπτυξιακή τροχιά κρίνονται ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την πορεία των εγχώριων επενδυτικών αξιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα