Eurobank Properties: Από 14/1 η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης

10:45 7/1/2014 - Πηγή: BankWars

Από 14 Ιανουαρίου ορίστηκε η έναρξη διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Properties, ενώ αύριο 7 Ιανουαρίου είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής με το δικαίωμα προτίμησης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την 3η Ιανουαρίου 2014 το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο για τη δημόσια προσφορά μετοχών της εταιρείας, που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου

με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Επιτήρησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής το «Χ.Α.»).

Ειδικότερα, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 8ης Νοεμβρίου 2013 αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των 85.753.800 ευρώ με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία 0,66 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές για κάθε μία (1) παλαιά κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή (εφεξής η «Α.Μ.Κ.»). Ειδικότερα, αποφασίστηκε η έκδοση 40.260.000 νέων κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,13 ευρώ έκαστη (εφεξής οι «Νέες Μετοχές») και τιμή διάθεσης 4,80 ευρώ για κάθε μία νέα μετοχή, η οποία δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των υφισταμένων κοινών μετοχών της εταιρείας κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος.

Μετά την ολοκλήρωση της Α.Μ.Κ., σε περίπτωση πλήρους κάλυψής της, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται συνολικά σε 215.683.800 ευρώ και θα διαιρείται σε 101.260.000 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,13 ευρώ η κάθε μία. Τα συνολικά έσοδα της Α.Μ.Κ. εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 193.248.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Για τη διαδικασία της Α.Μ.Κ. και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της θα υπάρξει ενημέρωση του επενδυτικού κοινού με σχετικές ανακοινώσεις και δημοσιοποιήσεις στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Οι μετοχές που θα εκδοθούν λόγω της Α.Μ.Κ. θα αποτελέσουν αντικείμενο αίτησης εισαγωγής προς διαπραγμάτευση στο X.A.. Για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των ως άνω Νέων Μετοχών απαιτείται η προηγούμενη έγκριση του Χ.Α..

Το Ενημερωτικό Δελτίο για την Α.Μ.Κ. της εταιρείας, όπως εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014, είναι διαθέσιμο από την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 στα γραφεία της εταιρείας.

Original article: Eurobank Properties: Από 14/1 η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα