Eurobank: Στις αγορές με 6ετές ομόλογο 500 εκατ. – Την Τετάρτη το βιβλίο προσφορών

Την Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση από τη Eurobank ομολόγου της κατηγορίας senior preferred που αποσκοπεί στη διεύρυνση της ρευστότητας.

Το ύψος της έκδοσης αναμένεται στα 500 εκατ. ευρώ και θα είναι 6 έτους διαρκείας, με δυνατότητα ανάκλησης από την τράπεζα στην 5ετία. 

Σύμβουλοι

έχουν οριστεί oι HSBC, Goldman Sachs, UBD, Bofa και BNP.

Στόχος της έκδοσης είναι η ενίσχυση των χρηματοδοτικών σχεδίων της Eurobank καθώς και της θέσης ρευστότητας της τράπεζας μέσω δανεισμού με χαμηλό κόστος. Στόχος επίσης είναι η δημιουργία δευτερογενούς καμπύλης από την οποία θα μπορέσουν να επωφεληθούν ακόλουθες εκδόσεις της συστημικής τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Eurobank σχεδίαζε εδώ και αρκετό διάστημα την έκδοση και μετά το πολύ ευνοϊκό κλίμα που έδωσε η αναβάθμιση-έκπληξη της Ελλάδας από την S&P και τις νέες συνθήκες που δημιούργησε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς προσελκύοντας το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών, αποφάσισε να προχωρήσει “κεφαλαιποιώντας” το θετικό αυτό “σήμα”.

Οι νεοι τίτλοι της Eurobank αναμένεται να έχουν βαθμολογία Caa1 από την Moody‘s, B από την S&P και CCC από την Fitch, ανώ είναι πλήρως επιλέξιμοι για το MREL.

Keywords
Τυχαία Θέματα