Folli Follie: Κατατέθηκε το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα

Η διοίκηση της Folli Follie κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα υπαγωγής της στο άρθρο 106 β/δ του Πτωχευτικού, προωθώντας έτσι την προσπάθεια εξυγίανσης της.

Αναμένεται επίσης να υποβληθεί νέο αίτημα απελευθέρωσης των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας προς την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκδίκαση

του αιτήματος ορίστηκε για τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ άμεσα αναμένεται να εκταμιευτεί και η ενδιάμεση χρηματοδότηση που προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Είχε προηγηθεί η συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές ομολογιούχους της αλλά και η συμφωνία με το fund Arena για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Στο πλαίσιο αυτό,  οι πιστωτές εξασφαλίζουν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα και μετοχές Dufry) μέσω της εταιρείας AssetCo, που θα συσταθεί καθώς και το 90% της OpsCo εταιρείας (εκείνης που θα συνεχίσει να διατηρεί εμπορική δραστηριότητα).

Η τελευταία θα εκδώσει νέες ομολογίες ύψους 60 εκατ. ευρώ με δικαιούχους τους πιστωτές, διάρκειας 5+2 ετών, με κυμαινόμενο επιτόκιο (3%+4%+1% για κάθε χρόνο διάρκειας της σύμβασης).

Προκειμένου η εταιρεία να εξασφαλίσει ρευστότητα,  η διοίκηση της Folli Follie κατέληξε σε συμφωνία με το αμερικανικό private equity Arena για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 13.007.018 ευρώ έναντι εξασφαλισμένων ομολογιών

. Η συμφωνία, η οποία ολοκληρώθηκε με σύμβουλο την WhiteTip ΑΧΕΠΕΥ, προβλέπει ως εξασφαλίσεις το ακίνητο του πρώην Μινιόν, το μοναδικό εξάλλου περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας που παραμένει ελεύθερο δεσμεύσεων, αλλά και ένα ακόμη οικόπεδο στο Κορωπί.

Ο χρόνος αποπληρωμής της ενδιάμεσης χρηματοδότησης ορίζεται σε ένα έτος (με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη εξάμηνο) με επιτόκιο 5% ανά εξάμηνο και 10% στο τέλος της χρονικής περιόδου της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Οι επιδόσεις του 2020 και οι προβλέψεις

Η εταιρεία  έως το 9μηνο του 2020 παρουσίασε πωλήσεις της τάξης των 25,362 εκατ. ευρώ και λειτουργικές ζημιές της τάξης των 12 εκατ. ευρώ. Για το σύνολο του έτους – εκτιμώντας ότι ο Δεκέμβριος θα επέτρεπε την επαναλειτουργία της λιανικής, η διοίκηση της εταιρείας προέβλεπε οι πωλήσεις της να φθάσουν στα 35,3 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο ομίλου (κυρίως με τις βαλκανικές πωλήσεις) οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν την τρέχουσα χρονιά στα 79,6 εκατ. ευρώ. Η μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη εκτιμά πως το 2023 η εταιρεία θα παράγει τζίρο 61,2 εκατ. ευρώ, και ο όμιλος 120,4 εκατ. ευρώ.

Η επιστροφή σε θετική λειτουργική κερδοφορία τέλος υπολογίζεται για το 2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα