K. Σκρέκας: «Η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει, η κυβερνητική στήριξη θα συνεχιστεί»

«Το θέμα της ενεργειακής κρίσης δεν έχει κλείσει» δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους λογαριασμούς των νοικοκυριών, των ευάλωτων συμπολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διατηρώντας παράλληλα την δημοσιονομική ισορροπία της χωράς για όσο διαρκεί η κρίση. Παράλληλα, τόνισε ότι διερευνώνται άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει από

τις πιο φθηνές τιμές λιανικής ρεύματος στην Ευρώπη και ότι οι λογαριασμοί είναι αισθητά μειωμένοι.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε για άλλη μία φορά ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της επιδότησης προέρχεται από τη φορολόγηση των υπερκερδών των προμηθευτών ενέργειας, ενώ σε ένα μικρότερο ποσοστό συμμετέχει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Όπως είπε ο υπουργός, η κυβέρνηση έχει προνοήσει να υπάρχει τέλος ενός λεπτού ανά κιλοβατώρα -τη στιγμή που επιδοτείται από 30 έως 70 λεπτά η μεγαβατώρα-, το οποίο προωθείται στο ταμείο ενεργειακής μετάβασης για να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός αντιστάθμισης κίνδυνου.

Υπενθύμισε επίσης ότι έχει νομοθετηθεί ένα επιπλέον τέλος 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα φυσικού αεριού για την ηλεκτροπαραγωγή για να δημιουργηθεί δεύτερη δεξαμενή αντιστάθμισης κίνδυνου.

Κατέληξε δε ότι έχει σταλεί επιστολή στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και στην επίτροπο Ενέργειας Κάντρι Σίμσον να μπει ένα τέλος, το οποίο θα συγκεντρώνεται κεντρικά στην Ευρώπη για να υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για να στηριχθούν ευάλωτα νοικοκυριά σε κρίσεις, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα