MONEY TALKS

Καλημέρα σας…

- Συνάντηση με τον Γιώργο Προβόπουλο έχει σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι όπως μαθαίνω και οι επενδύσεις, κυρίως το θεσμικό πλαίσιο.

- Στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται το πόρισμα της Blackrock, το οποίο εστάλη στην οδό Νίκης από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι πηγές μου επιμένουν ότι δεν κρύβει καμία έκπληξη!

- Ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Αλ. Μωραιτάκης έπεισε,

όπως όλα δείχνουν, τον Γιάννη Στουρνάρα να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου τόσο με το θεσμικό όργανο των μετόχων, όσο και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και το Χ.Α. προκειμένου να γίνουν αλλαγές στην φορολόγηση επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

- Το πιο κουλό είναι η πρόθεση της κυβέρνησης για τον φόρο κληρονομιάς, στην περίπτωση των μετοχών. Συγγνώμη αν η γιαγιά μου, μου άφησε κληρονομιά μετοχών πως θα μάθω σε τι τιμή τις αγόρασε… Είμαστε σοβαροί;

- Συγχωνεύσεις σε συνδυασμό με ανταλλαγές θυγατρικών εξετάζουν να πραγματοποιήσουν οι ελληνικές τράπεζες όσον αφορά στις θυγατρικές τους στα Βαλκάνια. Πράγματι η Πειραιώς συζητά με την Eurobank ενώ μαθαίνω ότι στο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων έχει μπει και η Εθνική.

-Εξάλλου, ο Προβόπουλος έχει δώσει το σύνθημα εδώ και περίπου ένα μήνα!

- Συζητήσεις, ψιθύρους και αντιδράσεις εχει προκαλέσει στον τραπεζικό κλάδο η έλλειψη από το νομοσχέδιο για τα ακίνητα, της πολυαναμενόμενης τροπολογίας η οποία θα έδινε το πράσινο φως στο ΤΧΣ να προχωρήσει στην πώληση της Eurobank, με βάση την σημερινή τιμή της μετοχής.

-Μαθαίνω ότι στο παρασκήνιο ασκούνται πιέσεις ωστόσο δεν φαίνεται να περνά κάτι τέτοιο. Γνωστός τραπεζίτης έλεγε στην στήλη ότι “το εγχείρημα της πώλησης είναι στο αέρα…”. Ίδωμεν…

- Ο Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα