MONEY TALKS

KΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ


Σήμερα το πρωι θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του ομολόγου της Εθνικής Τραπεζας.

Μαθαίνω οτι το επιτόκιο είναι πολύ χαμηλότερο απο το 4,95% που δανείστηκε το Δημόσιο και η ζήτηση ισχυρή. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επιτόκιο 4,40%

Τα κεφάλαια που θα σηκώσει η Εθνική ανέρχονται σε 750 εκατ ευρώ. Πρόκειται

για ρευστότητα την οποία η τράπεζα θα την χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου, κυρίως των χορηγήσεων.

Αμέσως μετά, δηλαδή απο την Παρασκευή, θα ξεκινήσουν τα road shows.

Την Παρασκευή θα ξεκινήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, ύψους 2,864 δις ευρώ. Το Fairfax θα βάλει 400 εκατ ευρώ και η κοινοπραξία των επενδυτών του θα βάλει αλλα 933 εκατ ευρώ. Σύνολο 1,33 δις ευρώ.

Μιας και ο λόγος για την Eurobank, η τράπεζα, οπως περιγράφει στο ενημερωτικό δελτίο, θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς την μείωση του κόστους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το κλείσιμο 79 καταστημάτων.

Ομολογιακά από τη ΔΕΗ 500-700 εκατ. ευρώ με εκτιμώμενο επιτόκιο κάτω από το 6% αλλά και από τη ΜIG, για λογαριασμό της θυγατρικής της AtticaGroup, που θα καλύψει αμερικάνικο Fund. Με την κίνηση αυτή, η Attica, σέρνει πρώτη το χορό – και θα μείνει έτσι πρώτη – στην υπόθεση της αναδιάρθρωσης της ελληνικής ακτοπλοίας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ στην Ιεράπετρα που αφορά στους τραπεζίτες:

“Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της αριστεράς, θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να καθίσουν στο σκαμνί όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της οικειοποίησης των τραπεζών από τους ίδιους ανθρώπους που τις οδήγησαν στην πτώχευση.

Και θα εξαντλήσει όλα τα όπλα της δημοκρατίας, του Συντάγματος, και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης για να εξαλείψει το καρκίνωμα της διαπλοκής που παραμορφώνει το σώμα της πατρίδας, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, μετατρέπει την πολιτική σε σέρβις μεγάλων συμφερόντων”.

Εντός των επόμενων ημερών θα μάθουμε τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος..

Στο Μέγαρο Μαξίμου σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να παραστεί στο eurogroup της 5ης Μαίου. Πρόκειται για ένα απο τα πλέον κρίσιμα eurogroup καθώς θα κριθεί το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.

Μαθαίνω οτι ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει, εάν παραστεί, την πρόταση της ελληνικής πλευράς για την ελάφρυνση του χρέους.

Ο Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα