Reuters: Ο Τσίπρας θα κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης – Αισιόδοξοι οι επενδυτές

Ο αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να επιβιώσει από την κοινοβουλευτική ψήφο εμπιστοσύνης την Τετάρτη, αφότου ο δεξιός εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού παραιτήθηκε, λόγω της διαφωνίας του στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Ωστόσο

οι επενδυτές είναι σχετικά αισιόδοξοι ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να κερδίσει την ψήφο και η αντίδραση της αγοράς έχει σωπάσει. Ακόμα κι αν χάσει, αυτό θα σήμαινε ότι θα επισπευσθούν οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο, δήλωσαν τραπεζίτες και αναλυτές.

«Η θετική ψήφος εμπιστοσύνης (για τον Τσίπρα) παραμένει το πιο πιθανό αποτέλεσμα, αλλά ακόμη και η πιθανότητα πρόωρων εκλογών θα μπορούσε να θεωρηθεί ως συντόμευση της περιόδου αβεβαιότητας», δήλωσε στο Reuters ο Τάσος Αναστασάτος, επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank.

Εάν κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, ο Τσίπρας σκοπεύει να φέρει τη συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ στο κοινοβούλιο και να ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις πριν από την εκλογές.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ελλάδας μειώθηκε κατά δύο μονάδες βάσης το απόγευμα της Δευτέρα, ενώ η χρηματιστηριακή αγορά διαπραγματεύθηκε κατά 1,3% χαμηλότερα, επισημαίνει το πρακτορείο.

«Η αγορά πιστεύει ότι ο Τσίπρας έχει τις ψήφους που χρειάζεται. Γι ‘αυτό τα ομόλογα είναι ήσυχα», ανέφερε ένας trader.

Ο κ. Wolfango Piccoli, πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας Teneo που εδρεύει στο Λονδίνο, δήλωσε ότι το τέλος του συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να αποδειχθεί θετικό για τους επενδυτές, καθώς θα μπορούσε να αναγκάσει τον Τσίπρα να κηρύξει πρόωρες εκλογές, ενδεχομένως γύρω από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 26 Μαΐου, καταλήγει το δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα