STOP ΣΤΑ ΜΙΖΑΔΟΡΙΚΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Όχι πως όλοι, μα όλοι, δεν το ήξεραν, αλλά οι αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα για τις μίζες στην προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι συγκλονιστικές. Χορός εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς off shore, σε σακκούλες και σε σανκβουαγιάζ, δημιουργεί οργή στους χιλιάδες Έλληνες πολίτες που είτε πεινάνε, είτε …ψωμοζούν, είτε ζουν με δανεικά φίλων και συγγενών, είτε καταβάλλουν αγόγγυστα τους φόρους στα μπιλιετάκια που κάθε λίγο και λιγάκι φτάνουν από το υπουργείο Οικονομικών στο γραμματοκιβώτιό τους.

Εταιρείες γερμανικών συμφερόντων αλλά και αμερικάνικων, εταιρείες των ΣΚΛΗΡΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

του ελληνικού Δημοσίου που μας επέβαλαν την τρόικα για να μετρά κάθε μέρα τις…μπουκιές μας, το βάρος μας και τα τετραγωνικά μας, είναι αυτές που μας πουλάνε με τεράστιο καπέλο τα οπλικά τους συστήματα.

Και για να το πετύχουν, δωροδοκούν αβέρτα κουβέρτα, μέσω των επίσης πλούσιων αντιπροσώπων τους, αργυρώνητες επιτροπές αξιωματικών, διορισμένες από αργυρώνητους πολιτικούς.

Δύο ήταν τα παραμύθια που μας έλεγαν για να παίρνουν τις μίζες τους: Πρώτο, το περί “αξιόμαχου” των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεύτερο, το περί ανάπτυξης που θα έφερναν τα αντισταθμιστικά. Ειδικά το δεύτερο παραμύθι, το κατάλαβαν και οι κότες. Άντε να δεχθούμε μέρος του πρώτου, αφού έχουμε απέναντι την άλλη “μιζαδόρισσα”, όπως αποδεικνύεται τις τελευταίες ημέρες Τουρκία, η οποία μας απειλεί και …εξοπλίζεται και αυτή για να αντιμετωπίσει ποιούς; ΕΜΑΣ!

Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου! Αυτό το θέατρο, πέρα από τις μίζες, είναι και συγκεκριμενοποιημένο όσον αφορά στα νούμερα: Η Ελλάδα ξοδεύει το 6% του ΑΕΠ της για εξοπλισμούς και τα συναφή και είναι ίσως η πρώτη χώρα της ΕΕ, αναλογικά με το ΑΕΠ και τον πληθυσμό της, με αντίστοιχες δαπάνες.

Τα παραμύθια και τα ψέμματα, πρέπει κάπου εδώ να τελειώσουν. Και δε θα τελειώσουν ούτε με νέες, “ηθικές” επιτροπές, ούτε με απευθείας (δήθεν) κρατικές προμήθειες, ούτε με το να πάνε πέντε – δέκα μιζαδόροι στον Κορυδαλλό.

Μία είναι η απόφαση που πρέπει να ληφθεί: ΑΜΕΣΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, τουλάχιστον στο μισό! Δε θα πληρώνουν οι Έλληνες τα κερατιάτικα των επιτροπών, των μιζαδόρων και των εταιρειών παραγωγής αμυντικού υλικού. Τα άκρως απαραίτητα και τίποτα άλλο! Και αν το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε μας θέλουν …συνοριοφύλακες, να… μας τα ακουμπήσουν κανονικά. Ή να αφαιρέσουν από τον υπολογισμό του Δημόσιου χρέους, το υπερβάλλον ποσοστό των αμυντικών δαπανών που η Ελλάδα πραγματοποιεί και οι πολίτες της πληρώνουν. Ή να μεταφέρουν στα επόμενα 50 χρόνια την αποπληρωμή των δανείων που η Ελλάδα πήρε για να αγοράζει την πραμάτεια τους.

Τέλος, δεν είναι κακή ιδέα, οι φάκελλοι με τις μίζες να πάνε πακέτο στην Κομισιόν, στο γραφείο της κυρίας Μέρκελ, και στο ΔΝΤ ώστε να καταλάβουν και αυτοί (όχι πως δεν ξέρουν…) ότι τέλειωσε το…παστόψαρο. Και κερατάδες και δαρμένοι, δε γίνεται.

Και κάτι τελευταίο:

Oι αμυντικές δαπάνες είναι απαραίτητες για την Εθνική Ανεξαρτησία, όταν αφορούν χώρα ανεξάρτητη. Με την τρόικα να κάνει κουμάντο, ακόμα και στο πόσος θα είναι ο ΦΠΑ στον καφέ και στις σαλάτες, Ανεξαρτησία δεν υφίσταται.

Γιατί λοιπόν να την πληρώνουμε; Ας δουλέψουμε σωστά, ας διαπραγματευτούμε σωστά, ας γίνουμε πρώτα ανεξάρτητοι και μετά…εδώ είμαστε να ξαναπληρώσουμε την προμήθεια νέων όπλων που οι …σύμμαχοι και φίλοι έχουν ανάγκη να πουλήσουν. Μέχρι τότε, ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Βασίλης Βαλαμβάνος, vasval9@gmail.com

Original article: STOP ΣΤΑ ΜΙΖΑΔΟΡΙΚΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα