Wall Street: Έκλεισε τελικά με πτώση – Την παρέσυρε η βουτιά του πετρελαίου

23:38 7/4/2020 - Πηγή: BankWars

Αρνητικά έκλεισε η Wall Street, παρά τα ενδοσυνεδριακά κέρδη που είχαν οδηγήσει τον Dow Jones να κερδίζει μέχρι και 940 μονάδες.

Αρνητικό στοιχείο στο τέλος της συνεδρίασης οι τιμές του πετρελαίου που σημείωσαν βουτιά πάνω από 9% στο αμερικάνικο αργό και πάνω από 3% στο Brent.

Ταυτόχρονα τα τελευταία στοιχεία από τη Νέα Υόρκη διαμόρφωσαν μια ζοφερή εικόνα. Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία παραμένει

στο επίκεντρο της εξάπλωσης του κορονοϊού, κατέγραψε 731 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σημειώνοντας ένα θλιβερό ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, αν και εκτίμησε ότι ο αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία αρχίζει να σταθεροποιείται.

Ο Dow Jones έχασε  0,12% και έκλεισε στις 22.653,86 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,16% στις 2.659,41 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε  0,33% στις 7.887,26 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραμένει πάντως αισιόδοξος όσον αφορά τις ερευνητικές προσπάθειες για την εύρεση θεραπείας ή ενός εμβολίου. “Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ”, δήλωσε,  ενώ σημείωσε ότι η έρευνα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου και θεραπειών έχει επιταχυνθεί ραγδαία το τελευταίο διάστημα.

Σημείωσε παράλληλα ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δρομολογήσει ένα ιστορικό πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, το Κογκρέσο εξετάζει ένα πακέτο μέτρων για τον επόμενο μήνα αξίας έως και 1,5 τρισ. δολ. για ενισχύσει την οικονομία και να βοηθήσει τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα βοηθήσουν η ύφεση που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία να είναι μικρότερη σε διάρκεια και πιο ήπια σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα