Wall Street: Λύγισε από το άλμα του πετρελαίου – Άνοδος στις βιομηχανίες όπλων

Στη Wall Street ο Dow Jones έχασε 142,70 μονάδες (-0,52%) κλείνοντας στις 27.076,82 μονάδες. Ο Nasdaq υποχώρησε 23,17 μονάδες (-0,28%) στις 8.153,54 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έχασε 9,43 μονάδες (-0,31%) κλείνοντας  στις 2.997,96 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη για τις μετοχές της βιομηχανίας όπλων,  με την αμερικανική κυβέρνηση να κάνει λόγο για ιρανική εμπλοκή στις επιθέσεις και την Τεχεράνη να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με αυτές.

Ο τίτλος της Lockheed Martin σημείωσε άλμα 2%, οι μετοχές της Raytheon κέρδισε 2,7%,

ενώ η πολεμική ναυπηγική εταιρεία Huntington Ingalls Industries έκλεισε στο +2%.

Το κλίμα έντονης ανασφάλειας στην αγορά  δημιούργησε η επίθεση το Σάββατο στην πετρελαϊκή βιομηχανία της Σαουδικής Αραβίας. Η επίθεση στις εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας έχει παγκόσμιο αντίκτυπο καθώς, σύμφωνα με τους αναλυτές, αναμένεται να αφαιρέσει από την αγορά περίπου 5,7 εκατ. βαρέλια αργού ημερησίως, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 5% της παγκόσμιας παραγωγής.

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΑΜΠ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε απόψε ότι “φαίνεται πως το Ιράν” είναι υπεύθυνο για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο σε διυλιστήρια της Σαουδικής Αραβίας.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί ευθέως την Τεχεράνη για τις επιθέσεις αυτές, όμως το Ιράν αρνείται ότι φέρει την ευθύνη.

Οι ΗΠΑ θέλουν να γνωρίζουν “μετά βεβαιότητας” ποιος ευθύνεται για την επίθεση αυτή, συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένος να “βοηθήσει” τη Σαουδική Αραβία. Πρόσθεσε όμως ότι θα ήθελε να “αποφύγει” μια σύγκρουση με το Ιράν.

“Κοκκίνισε” η Ευρώπη απο το χτύπημα στη Σαουδική Αραβία

Το πετρέλαιο

Το συμβόλαιο του αμερικάνικου  αργού παραδόσεως Οκτωβρίου σημείωσε άλμα 14,7% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 62,90 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέα Υόρκης.

Το Βrent Νοεμβρίου κέρδισε 14,6%, κλείνοντας στα 69,02 δολ. το βαρέλι στο  Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα