ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Μήνυμα Τσίπρα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί μονομερείς ενέργειες – Τι είπαν με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης αναφορικά με την προσφυγική κρίση είναι η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον αρχηγό της αξιωμστικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις για το προσφυγικό. Νωρίτερα, ο Κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρoκόπη Παυλόπουλο για το ίδιο θέμα, μετά το αίτημα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ,

Φ. Γεννηματά για συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Το Μαξίμου φαίνεται θετικό στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, πριν την κρίσιμη Σύνοδο της 6ης Μαρτίου με τη συμμετοχή της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί μονομερείς ενέργειες»

Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί μονομερείς ενέργειες για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, διμεήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Filippo Grandi, στο Μέγαρο Μαξίμου.

.Tο προσφυγικό είναι διεθνές πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο πρωθυπουργός, εν μέσω της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και των πιέσεων που δέχεται η Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη η διάσκεψη της Αυστρία με τις χώρες των Φυρικών Βαλκανίων, στην οποία δεν έχει προσκληθεί η Ελλάδα. Ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας προειδοποίησε μάλιστα ότι η χώρα είναι έτοιμη να στείλει στρατό στα σύνορα ΠΓΔΜΕλλάδας για την ανακοπή των προσφυγικών ροών.

Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα