ΑΝΕΡΓΙΑ: «Μαύρες» προβλέψεις από το ΙΝΕ –ΓΣΕΕ – Τουλάχιστον Σε 20 χρόνια θα υποχωρήσει κάτω από το 10%

11:00 2/9/2013 - Πηγή: BankWars

«Μαύρες» είναι οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την αγορά εργασίας και την εξέλιξη της ανεργίας τα επόμενα χρόνια.

Στην ετήσια έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την εθνική οικονομία, η οποία πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες ενόψει και της ΔΕΘ, αναφέρεται πως θα απαιτηθούν τουλάχιστον 20 χρόνια προκειμένου να δημιουργηθούν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας και να μειωθεί η ανεργία κάτω από το 10%.

Βάσει της έκθεσης, οι όποιες επενδύσεις

γίνουν μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσουν τη λεγόμενη «άνεργη ανάπτυξη» καθώς θα αφορούν σε δραστηριότητες που δεν απαιτούν υψηλό αριθμό απασχολουμένων ή θα είναι υψηλής τεχνολογίας.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έκθεσης για τη μείωση των αποδοχών και της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως από το 2009 έως σήμερα, οι μισθωτοί έχουν χάσει περίπου το 1/4 της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματός τους, ενώ οι αποδοχές μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων μειώθηκαν την τελευταία τριετία κατά 41 δις ευρώ.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται πως αν εξαιτίας της υψηλής ανεργίας οι μισθολογικές πιέσεις συνεχιστούν, τότε το 2014 οι μισθωτοί θα απωλέσουν το 50% της αγοραστικής δύναμης ενώ η πτώση της εγχώριας ζήτηση, χαρακτηρίζεται δραματική καθώς υπολογίζεται ότι έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1999.

Keywords
Τυχαία Θέματα