Ανοδος στισ Ασιατικές αγορές με οδηγό το Χονγκ Κονγκ

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας, αλλά και του μήνα, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να ηγείται των κερδών στην περιοχή και να σημειώνει άνοδο άνω του 2,5%.

Την ίδια ώρα οι traders αξιολογούν τα βασικά οικονομικά στοιχεία από την Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού πληθωρισμού του Σεπτεμβρίου για το Τόκιο. Τα στοιχεία της πρωτεύουσας θεωρούνται ως κορυφαίος δείκτης για τις

τάσεις σε εθνικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Τόκιο αυξήθηκε κατά 2,8% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σημειώνοντας επιβράδυνση από την αύξηση με ρυθμό 2,9% τον Αύγουστο. Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος εξαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων, διαμορφώθηκε στο 2,5%, χαμηλότερα από το 2,6% που ανέμενε δημοσκόπηση του Reuters.

Δημοσιεύθηκαν επίσης τα στοιχεία για την ανεργία, τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας για τον Αύγουστο.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κέρδισε 0,1% στις πρώτες συναλλαγές, ωστόσο στη συνέχεια σημείωσε οριακές απώλειες 0,05%, ενώ ο Topix συνέχισε να επεκτείνει τις απώλειες και διολίσθησε 0,51%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,37%, ανακάμπτοντας μετά από ένα τριήμερο σερί απωλειών.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας και της ηπειρωτικής Κίνας είναι κλειστές λόγω αργίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Wall Street, και οι τρεις βασικοί δείκτες σημείωσαν άνοδο ενόψει της ανάγνωσης του δείκτη τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ που αναμένεται σήμερα Παρασκευή. Η μέτρηση του PCE είναι το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η Wall Street παρακολουθεί και τις εξελίξεις σην Ουάσινγκτον, όπου συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των νομοθετών για ένα νομοσχέδιο δαπανών των ΗΠΑ πριν από την προθεσμία για το κλείσιμο της κυβέρνησης την 1η Οκτωβρίου.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones ανέβηκε κατά 0,35%, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,59% και ο Nasdaq Composite σημείωσε άλμα περίπου 0,83%.

Keywords
Αναζητήσεις
anodos-stis-asiatikes-agores-me-odigo-to-chongk-kongk.htm
Τυχαία Θέματα