Απόπειρα πραξικοπήματος στη Βολιβία – Συνελήφθη ο πρώην αρχηγός του στρατού

Αποτυχημένο πραξικόπημα, που κατέληξε στη σύλληψη του πρώην αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού Χουάν Χοσέ Σουνίγα, εκδηλώθηκε χθες Τετάρτη στη Βολιβία.

Εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας δείχνουν τον στρατηγό Σούνιγα, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα πραξικοπήματος, να οδηγείται σε αστυνομικό όχημα, αμέσως μετά από σύντομες δηλώσεις του σε δημοσιογράφους. «Είστε υπό κράτηση, στρατηγέ» του είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών

Τζόνι Αγκιλέρα.

Νωρίτερα, βαριά οπλισμένοι στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα είχαν αναπτυχθεί στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Λα Πας, περικυκλώνοντας την έδρα της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος Λουίς Άρτσε έσπευσε να διορίσει νέα ηγεσία στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ το ανώτατο δικαστήριο κατήγγειλε επίθεση εναντίον της δημοκρατικής σταθερότητας στη χώρα.

Ο στρατηγός Χουάν Χοσέ Σουνίγα υποστήριξε ότι στόχος ήταν η «αναδόμηση της δημοκρατίας». Μιλώντας σε δημοσιογράφους, περιστοιχισμένος από στρατιώτες, αναφέρθηκε σε «μια πραγματική δημοκρατία, όχι αυτή των λίγων αφεντάδων που κυβερνούν τη χώρα για 30 ή 40 χρόνια».

Η νεοδιορισθείσα στρατιωτική διοίκηση διέταξε τους στρατιώτες που ακολούθησαν τον στρατηγό Σούνιγα στο προεδρικό μέγαρο να επιστρέψουν στις βάσεις τους, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο κέντρο της βολιβιανής πρωτεύουσας.

Keywords
Αναζητήσεις
apopeira-praxikopimatos-sti-volivia--synelifthi-o-proin-archigos-tou-stratou.htm
Τυχαία Θέματα