Χιονισμένη Κυριακή για τα βόρεια της Αττικής, Πάρνηθα, Εύβοια, Πήλιο, Φθιώτιδα

Η κακοκαιρία «Ζηνοβία» δημιουργεί ολοένα και περισσότερα προβλήματα και τις χιονοπτώσεις να καθιστούν αναγκαία τη χρήση αλυσίδων σε πολλά σημεία. Χιόνια  στα βόρεια τμήματα της Αττικής, στον Διόνυσο και στη Νέα Ερυθραία. Χιονίζει στα Βίλια,  ενώ οι χιονοπτώσεις είναι πυκνές σε Πάρνηθα, Εύβοια και Πήλιο.

Χιονίζει και στον κεντρικό δρόμο Χαλκίδας Αιδηψού από τον Παγώντα προς τον Άγιο, όπου οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιονόπτωση σημειώνεται  στο Πήλιο από την Πορταριά μέχρι και

την ανατολική πλευρά του όρους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη 15 μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν ρίχνοντας αλάτι στο οδικό δίκτυο, ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί .

Επίσης ετοιμάζονται και άλλα πέντε μηχανήματα για να βγουν στο οδικό δίκτυο, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού.

Με ελαφρά χιονόπτωση σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα περίπου έφθασε η «Ζηνοβία» στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, που προς το παρόν δεν δημιουργεί προβλήματα.

Πολύ νωρίτερα από τις προβλέψεις, έφτασε το χιόνι στη Φθιώτιδα με τα μηχανήματα της Περιφέρειας να έχουν πιάσει δουλειά στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στο «16» προς Δομοκό, στη Ράχη Τυμφρηστού και στον δρόμο προς Μπράλο.

Ισχυρές θα είναι σήμερα Κυριακή οι χιονοπτώσεις στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, καθώς και σε τμήματα του νομού Αττικής, ιδιαίτερα από το βράδυ. Από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως κατά τη διάρκεια της Δευτέρας χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Κεντρική Στερεά, στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στη Χαλκιδική και πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα